Aceștia au susținut în perioada 18 februarie – 27 aprilie 2021 concursul de admitere. Un concurs extrem de riguros și complex, în urma căruia din cei 1.346 de candidați au fost selectați cei mai buni 221 de elevi, veniți din toate colțurile țării pentru a se alătura familiei frumoase și dinamice a Poliției de Frontieră Române.
[eadvert]
După o primă zi în care au fost parcurse, pas cu pas, toate etapele cuprinse într-un plan de acțiune pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SarsCov2, elevii, însoțiți de instructorii diriginți și întregul personal suport, au primit primele elemente de echipare și de birotică pentru ca, în data de 06 mai 2021 să se desfășoare, în cadru festiv, deschiderea anului de pregătire cu seria de elevi 05 mai 2021 – 25 martie 2022.
„Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră «Avram Iancu» Oradea duce mai departe firul nevăzut al tradiției de 102 de ani de învățământ de ordine publică și siguranță națională desfășurat în acest străvechi oraș românesc de pe malurile Crișului Repede, devenind, peste ani, prin eforturile personalului și al elevilor, o instituție de elită, recunoscută pretutindeni ca o promotoare a calității și inovației. Pregătirea este jalonată de documentele curriculare elaborate și aprobate pentru această serie de pregătire, mai exact: Standard de Pregătire profesională, Curriculum, Structura perioadelor de şcolarizare, Planul cu repartiţia temelor şi şedinţelor pe luni şi săptămâni, Dispoziţia de învăţământ, Programul orar. Și, încă o dată, instituția noastră se dovedește a fi deschizător de drumuri…informatice, prin introducerea înprocesul de învățământ a tabletei pedagogice pe care, fiecare elev înmatriculat cu această serie de pregătire o va avea pe toată perioada școlarizării. Este, fără îndoială, o investiție în timp, dar mai ales în calitatea actului didactic asigurat în instituția noastră. Ne aliniem astfel instituțiilor de învățământ din țară și din străinătate care au introdus în procesul de predare-învățare acest instrument pedagogic ale cărui avantaje sunt, printre altele, motivația, învățarea prin colaborare, dezvoltarea competențelor, pedagogia activă”, a spus în cuvântul de deschidere, directorul școlii, comisarul-șef de poliție Ionel Hotnoga.
Valori
Instituția promovează valori fundamentale, precum: respectul față de reguli – indiferent dacă acestea sunt legi, regulamente sau alte acte normative ori de natură morală – față de oameni, față de colegi, șefi sau subordonați, față de cei pe care îi cunosc sau nu, indiferent de rasă, naționalitate, sex sau religie și față de tot ce îi înconjoară în viața și activitatea lor.
De asemenea, Școala „Avram Iancu” promovează cooperarea și lucrul în echipă, atribute importante pentru însăși natura socială a omului, exprimate inclusiv în cultura populară, de unde, a arătat Ionel Hotnoga, aflăm că „unde-s doi puterea crește” sau că „ mai multe minți judecă mai bine decât una singură” și care sunt relevante în gestionarea eficientă la nivel global a unor situații complexe, de importanță majoră: conservarea și protecția mediului, dezvoltarea globală, și, în zilele noastre, prevenirea bolilor și migrația transfrontalieră.
Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea este conectată la valorile și standardele instituțiilor de învățământ similare din Uniunea Europeană, derulând relații intense de parteneriat cu școli de profil, fapt ce a dus la armonizarea procesului de învățământ cu standardele polițiilor de frontieră din statele Uniunii Europene, pe baza unui set de proceduri comune necesar pentru a asigura siguranța circulației specifice spațiului Schengen.
„Azi putem spune că a devenit o mândrie să ai calitatea de elev al școlii noastre, iar calitatea de absolvent al școlii oferă un pașaport de încredere pentru viitorul carierei profesionale a fiecărui tânăr polițist de frontieră”, a conchis directorul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”.
Trimite articolul
Xnstituția promovează valori fundamentale, precum: respectul față de reguli – indiferent dacă acestea sunt legi
frumos – hitlerjugend? camasa maro?
-
Legi frumos sau num frumos , nu conteaza.
Astia trebuie sa “produca” material tanar care sa ia locul celor deja batrani si trecuti in rezerva.
Adica …. batrani pe intelesul si pe lea lor!
Stiu doi care au “iesit la pensie” anul trecut.
Unul de la Politia de Frontiera , cu 51 de ani de viata si altul de la Jandarmerie cu 43 de ani de viata.
Ambii subofiteri.
Daca astia-s batrani….., sa nevfie cu pardon.
Au 25 de ani in sistem , ating 50 de ani ca varsta, beneficiaza de pensie militara.
Deci legal pot sta acasa de la 50 de ani si sa primeasca lunar pozmocul de bani pina se urasc a trai .
Au muncit in ministerul de interne 25 de ani, mai stau acasa pina la 80 – 85 de ani (adica pot atinge si 30 de ani de pensie, mai mult decat au activat in minister).
Cel de la Jandarmi a iesit la 44 de ani ptr.ca a avut 3 misiuni prin Kosovo si Afganistan, deci anii aia i se tripleaza ca sa acumuleze vechime.
Ambii sar de 3600 de lei pensie militara.
Culmea este ca ambii deja lucreaza in alte entitati private, suplimentar.
Brusc, acolo pot.
Noah, asa-i legea !
Iar astia de la unitatea Avram Iancu trebuie sa scoata “meseriasi” pe banda rulanta ptr.ca sa ii inlocuieasca pe aia ce nu mai pot munci din cauza varstei “inaintate” .
Cam asta este realitatea.