Organele au fost prelevate de la o femeie în vârstă de 75 de ani care se afla în moarte cerebrală după ce făcuse stop cardiorespirator.
„Întregul efort a fost realizat datorită echipei ATI și echipei de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Pantiș Carmen -coordonator transplant, Dr. Negrău Marcel, Dr. Blaga Elena, Dr. Monica Filip, Dr. Mirt Simona, Dr. Pataki Ștefan, Dr. Sabău Tudorel Florian, Dr. Sije Ştefania, Dr. Popa Oana, Dr. Larisa Vărăşteanu şi un număr de 12 asistenţi ATI”, se arată într-o postare făcută publică pe rețelele de socializare de către reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a fost acreditat pentru efectuarea acestor proceduri în 2013.
„Anul trecut spitalul bihorean a fost cel mai performant din țară în ceea ce privește donarea. Datorită activității SJCU Bihor, județul are rata de donare de peste 30 per milion de locuitori, adică puțin peste media națională a Franței!”, se mai arată în aceeași postare.
Trimite articolul
XCum este posibil ca organele unui om de 75 de ani sa fie capabile sa mai indeplineasca functia lor la capacitate vitala ?Axeste prelevari de organe sunt asemenetore cu experientele din Auschvitz.Integritatea corporala a omului trebuie pastrata pana la capat.Organele interne ale omului au fost create pentru a sustine viata acelui om ,nu ca piese de schimb ca in cazul masinilor.Sufletul omului in cauza,plange cand simte ca organele sale vor fi smulse trupului pe care el trebuie sa le depuna im pamant.”Din Pamant te-am facut in Pamant te vei intoarce !:
-
Probabil avea avere și moștenitori se grăbeau sa o împartă
-
Aleluia fratelo! Duminica dupa ce iesim de la Emanuel ne vedem la o bericica?