Prima ediţie a emisiunii Tezaur Folcloric, după decesul realizatoarei Marioara Murărescu, se va ţine la Oradea. Spectacolul Tezaur Folcloric care va fi înregistrat de TVR1 va avea loc la Arena Antonio Alexe din Oradea, pe 6 aprilie, de la ora 18:00, fiind organizat de Televiziunea Română, în colaborare cu Şcoala de Arte „Francisc Hubic”. Potrivit organizatorilor, spectacolul va fi structurat în două părţi: în prima parte, într-un decor inedit (cu o scenă în formă de cruce, cu toacă şi candele), artişti din toate zonele ţării vor interpreta pricesne, iar în a doua parte, cântece populare.
Prima parte va fi transmisă în Vinerea Mare, iar a doua parte, de Sfintele Paşti.
Biletele vor fi puse în vânzare începând cu săptămâna viitoare, putând fi achiziţionate la preţul de 25 de lei de la sediul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, din strada Moscovei, nr. 5.
În calitate de gazde, orchestra Rapsodia Bihoreană, condusă de prof. Liviu Buţiu, şi grupul vocal folcloric „Lioara” (dirijor Antonela Ferche-Buţiu), ambele din cadrul Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, vor acompania toţi soliştii din ţară.
Artişti de renume
În prima parte a spectacolului vor evolua artiştii: Veta Biriş, soţii Florentina şi Petre Giurgi, Maria Tănasă, Alexandru Pugna, Marius Ciprian Pop, Maria Sidea, Grupul Vocal Lioara al Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, precum şi Grupul Vocal „Armonia” al Episcopiei Tomisului.
În a doua parte a spectacolului, artiştii sus-menţionaţi, alături de Nicolae Furdui Iancu, Luciana Văduva, Victoriţa Lăcătuşu, Mariana Anghel, Ştefan Cilu, Cornelia Căpraru Roman, Petrică Paşca, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Antonela Ferche-Buţiu, Florica Zaha, Ovidiu Homorodean, Anuţa Motofelea, Iustina Iremia, Cornelia Ciobanu şi mulţi alţii, vor interpreta cântece populare de primăvară.
Spectacolul va fi realizat de Gheorghiţa Nicolae, producătorul emisiunii Tezaur Folcloric, şi va fi prezentat de Antonela Ferche-Buţiu.
„Suntem mândri că suntem singura Şcoala Populară de Arte din ţară care este capabilă să susţină un spectacol de o asemenea arvengură. Totodată, suntem conştienţi că nu avem o misiune uşoară, pentru că nu una este să acompaniezi artişti din Bihor şi alta, din Moldova, Oltenia, Muntenia etc.”, a declarat prof. Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!