Astfel, în ceea ce îi priveşte pe tinerii fermieri, plăţile pentru aceştea vor fi acordate timp de cinci ani de la data depunerii, atâta timp cât depunerea a fost făcută în termen de cinci ani de la înfiinţarea fermei. Satele membre pot creşte plăţile tinerilor agricultori în primul pilon până la 50% în cadrul plafoanelor existente.
În cazul plăţilor directe, se va produce o schimbare şi asupra definiţiei de fermier activ, Distincţia dintre fermierii activi şi cei inactivi devine facultativă, permiţând astfel statelor membre, care au povară administrativă excesivă, să-l întrerupă.
Pentru păşunile permanente, normele actuale sunt modificate astfel încât să ofere o mai mare flexibilitate statelor membre în implementarea acestei cerinţe.
Noul acordul confirmă posibilitatea ca statele membre să-şi revizuiască anual deciziile privind reducerea plăţilor directe.
Zonele cultivate cu soiuri de plante cum ar fi argintgrass (miscanthus) şi silphion (silphium perfoliotum), precum şi terenurile rămase în urmă pentru plantele melifere vor fi de asemenea considerate ecologice.
Totodata, în privinţa sprijinului voluntar cuplat statele membre vor putea să-şi revizuiască decizia anual.
Simplificări ale normelor pentru programele operaţionale pentru fructe şi legume, cote pentru vin şi import sunt de asemenea reglementate. Sprijinul pentru contractele de asigurare care acoperă, printre altele, pierderile cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile, va deveni disponibil atunci când se distruge mai mult de 20% din producţia anuală medie a agricultorului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!