„Sperăm că cetățenii vor aprecia existența acestei stații de transbordare, iar toți operatorii de transport vor folosi și vor utiliza această stație, întrând astfel în legalitate pe teritoriul municipiului Oradea”, a declarat managerul OTL, Csuzi Istvan. Fără a fi încântat de lucrare, acesta apreciază că este tot ce se putea face mai bun, în limitele financiare existente. Clădirea din B-dul Decebal are o suprafaţă construită de 142 mp şi dispune, în jur, de alei pavate de 180 mp. Clădirea este ridicată pe structură metalică pe stâlpi şi grinzi metalice, pereţi interiori pe schelet metalic cu izolaţie fonică şi termică.
Autogara dispune de peste 20 de scaune în interior, un ecran pe care vor rula informaţii pentru călători, un birou de informaţii şi vânzări bilete, dulapuri pentru bagaje, grupuri sanitare pentru femei, bărbaţi, persoane cu dizabilităţi şi pentru mamă şi copil.
În exterior sunt amenajate 6 peroane, iar pentru călători s-au montat 20 de bănci, 4 adăposturi prevăzute cu băncuţe şi coşuri de gunoi, iar în zona verde sunt plantaţi trandafiri, plante ornamentale, arbori foioase şi gard viu. Valoarea devizelor predate de executant este de aproximativ 339.000 lei.
OTL este în aşteptarea avizelor necesare de la autorităţile care autorizează amenajarea de autogări, a mai spus Csuzi, insitând că până atunci, construcţia de pe Decebal e un soi de staţie. Aceasta va putea fi folosită de călători începând de miercuri, 13 aprilie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!