Pe parcursul celor patru zile, cei 200 de pompieri militari au desfășurat 151 de intervenții, dintre care 6 pentru stingerea incendiilor, o misiune de asistență a unei persoane cu probleme de sănătate, rămasă blocată în propria locuință, 8 intervenții la accidente, două salvări de animale (o lebădă prinsă într-un cârlig de pescuit și o pisică din copac), 123 de intervenții SMURD și alte 11 misiuni în sprijinul comunităților.
Incendii de vegetație
Din cele 6 incendii izbucnite în perioada precizată, 4 s-au produs la vegetație uscată și resturi menajere (în Cornițel, Șuncuiuș, Sebiș și Măgura). Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către echipajele de pompieri.
Cabinet medical cuprins de flăcări
Acoperișul unui cabinet medical din Sîrbi a fost cuprins de flăcări, cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind neizolarea termică a coșului de fum față de elementele combustibile ale acoperișului. Pompierii au reușit să salveze mare parte din clădire.
„Una dintre situațiile deosebite înregistrate a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit în noaptea zilei de sâmbătă spre duminică, 20 aprilie a.c., ora 00.52, la o clădire dezafectată de pe strada Independenței din Oradea. Incendiul s-a manifestat cu fum dens, pompierii Detașamentului 1 Oradea intervenind pentru stingerea incendiului și ventilarea clădirii. În urma incendiului, provocat de fumatul în loc nepermis, au ars deșeuri textile și de hârtie și au fost afectate trei geamuri”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent colonel Camelia Roșca.
Din fericire, în urma incendiilor produse în perioada sărbătorilor Pascale, nu au existat persoane rănite.
„De asemenea, în Noaptea de Înviere, pompierii militari bihoreni au desfășurat misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, pe durata slujbelor religioase, unde au participat numeroși credincioși”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.
Citiți principiile noastre de moderare aici!