Cristina Dutkaș a fost profesoară de limba și literatura română în cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita. Dascălul era cunoscut pentru studiul efectelor de mindfulness aplicate la clasă. Observațiile s-au întins pe o perioadă de 4 ani, timp în care Dutkaș a constatat că 59 de elevi aveau o motivație scăzută pentru a urma școala. Studiul a fost început după ce profesoara s-a întors din Florența, unde a participat la proiectul Erasmus „Speranță pentru educația româneacă”.
Mesajele de părere de rău nu au întârziat să apară:
„Colega noastră CRISTINA ADRIANA DUTKAȘ, cadru didactic de elită a instituției noastre, a încheiat mult prea devreme, dar cu demnitate, călătoria vieții, după o grea suferință, alăturându-se la corola strălucită de dascăli, de pioasă amintire, care slujesc la catedra din ceruri. Fie ca lumina credinței pe care a păstrat-o cu tărie în suflet și bunătatea ei să-i aducă darul mântuirii și odihna în Împărăția lui Dumnezeu.
Transmitem gândul de compasiune și condoleanțe întregii familii din partea conducerii instituției noastre, cât și a tuturor colegilor angajați. Bunul Dumnezeu să o ierte și s-o odihnească în pace cu aleșii Săi”, a scris conducerea Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita pe rețelele de socializare.
La fel și conducerea Liceului Tehnologic „Horea” din Marghita a transmis un mesaj familiei îndurerate:
„Cu inimile grele și profundă tristețe, am aflat de pierderea colegei și prietenei noastre de la Colegiul National “Octavian Goga”, Dutkaș Cristina Adriana. Cristina a fost întruchiparea devotamentului și ambiției în educație. Cu o pasiune neobosită pentru predare, ea își dedica fiecare zi pentru a inspira și ghida elevii săi spre succes. Puternică și determinată, ea nu doar că transmitea cunoștințe, dar și modela caractere, insuflându-le elevilor încrederea de a-și depăși limitele și de a-și atinge potențialul maxim.
Ambiția ei se reflecta în eforturile necontenite de a-și îmbunătăți metodele de predare și de a găsi mereu noi modalități de a-i motiva pe elevi. Era cunoscută pentru rigurozitatea sa, dar și pentru sprijinul pe care îl oferă fiecărui elev, înțelegând că fiecare dintre ei are nevoi și talente unice.
Profesionalismul și integritatea ei au făcut-o nu doar o educatoare exemplară, ci și un model de urmat pentru toți cei din jur. Dedicația ei se extindea dincolo de sala de clasă, contribuind activ la comunitate și sprijinind proiecte care au adus schimbări pozitive în viața tinerilor.
Ambițioasă, dar cu o inimă mare, ea a reușit să inspire nu doar prin cuvinte, ci și prin exemplul personal, fiind un adevărat lider în educație.
Vrem să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate și să ne arătăm compasiunea față de colegul nostru, tată îndurerat, domnul Pușcaș Virgil.Ne este greu să găsim cuvinte care să aline durerea pe care colegul nostru o simte în aceste momente, dar vrem să îl asigurăm că suntem alături de dânsul cu tot sufletul. Pierderea unui copil este o suferință de neimaginat, iar sprijinul nostru rămâne neclintit pentru familia greu încercată în această perioadă dificilă.
Dumnezeu să o ierte și o odihnească în pace!”, se arată în descrierea postării.
Trimite articolul
XAr fi tare bine de știut dacă era vaccinată,că vaccinurile astea au făcut ravagii printre oameni…
-
Da! Exact! I-a salvat de la o moarte sigură! Tu, mai votezi AUR?