Fostă sportivă și arbitru de fotbal, Mara Elena Bonchiș (fostă Iscru) s-a stabilit de 4 ani la București unde s-a mutat cu serviciul. În trecut a jucat fotbal la Crișul Aleșd și apoi la CFR Timișoara, având o carieră de 15 de ani în arbitraj.
[eadvert]
A ajuns la nivel de Liga a II-a ca arbitru de centru, iar în 2017 a fost declarată cea mai bună arbitră din județul Bihor la Gala arbitrajului, iar la finalul acelui an s-a retras din activitate. „Promovarea în Liga a II-a înseamnă o nouă provocare, un nou stil de viață, o muncă titanică. Îmi propun să am o prestație cât mai bună la fiecare joc și să mă perfecționez în tot ceea ce fac. Consider că apogeul în arbitraj este o finală de Liga Campionilor”, ne declara în 2014 arbitra care pe atunci avea 27 de ani.
A lăsat în urmă cariera de arbitru și are un nou hobby. În urmă cu un și două luni l-a născut pe Dion, astfel că și-a descoperit o nouă vocație. „Am tot făcut rețete pentru bebelușul meu, am citit multe cărți, m-am informat, le-am testat pe el. Tot mai multe mămici din cercul de prietene au aflat și au început să-mi ceară rețete. Atunci mi-a venit ideea să scriu o carte care să cuprindă rețete pentru bebeluși care să vină în ajutorul mămicilor, să le facă viața mai ușoară”, ne-a declarat Mara Elena Bonchiș.
Joi, 22 decembrie, Mara Elena va organiza la Oradea un workshop despre psihologia diversificării în alimentația bebelușilor: „Evenimentul se adresează femeilor însărcinate în ultima lună de sarcină și mămicilor cu bebeluși de până la un an, inclusiv, care sunt interesate de alimentația bebelușului și cum pot trece peste etapa diversificării într-un mod cât mai benefic atât pentru ele, cât și pentru bebeluș. Diversificarea alimentației bebelușului reprezintă o provocare. Adaptarea la această etapă necesită timp și solicită răbdarea părinților. Informarea corectă, bazată pe cele mai recente recomandări va deveni temelia obiceiurilor alimentare sănătoase ale copilului în următorii ani de viață”. Evenimentul va avea loc la locul de joacă Kokolosh din Prima Shops Decebal, joi 22 decembrie, între orele 17:00-19:00, iar invitații la workshop sunt psihoterapeutul Ioana Pintea-Dale, prof. univ. dr. psiholog Elena Bonchiș, doctor pediatru, neonatolog și nutriționist Olimpia Alina Pașca, prof. psiholog Daniela Dejeu și consilier Petra Mihale-Boantă.
„Mi-am dorit să organizez primul workshop la Oradea pentru că nu uit de unde am plecat. Participarea este gratuită, dar toate locurile disponibile s-au ocupat. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment”, spune Mara.
Întrucât „Hrănindu-l pe Dion” s-a bucurat de mare succes, bihoreanca lucrează deja la o a doua carte destinată copilașilor între 1-2 ani, „Gătind pentru Dion!, pe care le experimentează pe fiul ei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!