Cea mai nouă investiție anunțată este cea a unei firme olandeze, a cărei intenție s-a materializat prin achiziționarea unui teren de 3,3 ha, în oraș. Antreprenorii au luat un prim contact cu administrația Török László cu prilejul unei întâlniri la Primăria Salonta, chiar în debutul acestei săptămâni.
„Noi suntem un oraș deschis pentru investitori. În acest context, am fost vizitați de antreprenorii olandezi, de administratorul Sergiu Vereș, ne-au vorbit despre proiect, vor porni chiar din primăvară construcția fabricii. E o firmă care are interese atât pe piața din Europa, cât și pe cea din Australia. Produc pânză de corturi pentru evenimente, dar și pentru bărcile cu vele. I-am asigurat că ne vom da concursul în acordarea avizelor, a documentației, fiindcă interesul nostru pentru investitori e unul real. De mai multă vreme, noi am scris în acest sens ambasadelor din România și atașaților economici, pentru a atrage investitori în oraș. Acum este o perioadă foarte grea pentru România, dar e dificil și la nivel internațional. Noi dorim să aducem investitori, dorim joburi mai bune, mai bine plătite pentru salontani, dorim să întreținem o concurență loială, fiindcă este în beneficiul localnicilor. Este adevărat că acum oricine dorește să lucreze în Salonta are unde, dar noi dorim bunăstare pentru salontani, locuri de muncă bine plătite”, explică primarul de Salonta, Török László.
[eadvert]
În contextul politicii de atragere a investitorilor străini, Salonta a fost vizitată săptămâna trecută de Excelența Sa Philippe Benoit, Ambasadorul Belgiei în România.
„Cu acest prilej, domnia sa a vizitat compania VPK Packaging, cred că a fost mulțumit de ceea ce a văzut. De asemenea, cred că a fost mulțumit de colaborarea cu administrația locală, fapt pentru care l-am rugat să ne faciliteze relații și cu alți investitorii din Belgia. De când sunt în Salonta, cei de la VPK Packaging și-au extins de mai multe ori activitatea, astfel că ei pot pleda pentru faptul că au găsit un mediu bun de dezvoltare în orașul nostru”, spune primarul Török László.
Povestea investitorului olandez Qtents începe cu mai bine de 20 de ani în urmă.
Timp de secole, cortul tradițional al beduinilor a oferit protecție nomazilor din deșert. Le-a oferit adăpost de soarele arzător, de frigul nopții și de ploi accidentale, dar abundente. Cortul, țesut în mod tradițional din păr de capră, era ușor de luat cu ei, rapid de montat, iar forma distinctivă a împiedicat vântul și furtunile de nisip să-l mute din loc. În urmă cu două decenii, fondatorii Qtents au făcut cunoștință cu cortul nomad sau stretch pentru prima dată, la o petrecere. Impresionați de calitățile cortului, au decis să închirieze produsul inovator celor din industria evenimentelor. Ulterior, olandezii de la Qtents au început propria producție de pânză de cort de înaltă calitate, durabilă, deoarece piața nu le-a putut oferi calitatea pe care și-au dorit-o. Acum, calitatea pânzei lor e validată pe piața internațională, iar compania s-a dezvoltat, devenind un producător de top de corturi profesionale elastice. Antreprenorii olandezi își declară dorința de a inova, de a îmbunătăți și de a depăși în mod continuu așteptările în ceea ce privește calitatea. Faptul că lucrează in-house, susțin ei, e unul dintre garanturile calității.
Totul e realizat cu ajutorul înaltei tehnologii. Nu e prima investiție greenfield promisă în acest an la Salonta. Construirea unei fabrici de extrudare a aluminiului, o investiție de 24 de milioane de euro, este de asemenea așteptată în oraș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!