Potrivit administratorului David Suciu, în prezent, firma RestOn realizează 20.000 de măști/zi și dorește ca în perioada următoare să ajungă la 30.000/zi. Acesta a luat decizia de a schimba obiectul activității firmei de la realizarea de saltele la confecționarea de măști. Astfel, a reușit să salveze locurile de muncă a angajaților și chiar creeze posturi noi. „Cel mai important aspect este că am dezvoltat un produs care sperăm să ajute cât mai mulți oameni”, precizează Suciu.
Măștile de protecție sunt confecționate în fabrici din Oradea, Dobrești și Beiuș. Circa 100 de oameni lucrează la foc automat pentru confecționarea măștilor, realizate din materialul impermeabil TNT (țesătură nețesută).
„Stiu ca vor fi foarte multi oameni care vor comenta negativ (ca la orice subiect), dar trebuie sa înțelegem contextul în care ne aflăm. România este foarte dependentă de importul de echipamente de protecție și în aceste vremuri grele, cum a comunicat și domnul Președinte Klaus Iohannis «este tot mai greu să procurăm echipamente de protecție din afara țării». Iar când vine vorba de materialele pentru materia primă, prețurile s-au dublat în ultimele 4 săptămâni, ceea ce rezultă într-un produs finit cu o valoare ridicată, chiar dacă este produs în România. Totuși, sunt unii oameni care profită de circumstanțe și produc măști de protecție la prețuri exagerate, cum ar fi 13 lei bucata!”, transmite administratorul David Suciu.
4 lei o mască
Printre clienții firmei se numără spitale, jandarmerii, primării, clinici private, morgă și alte instituții de stat și firme private, mărturisește Suciu. Acesta precizează însă că măștile sunt vândute și către publicul larg, nu doar la instituții. Doritorii pot achiziționa un pachet de 100 de măști cu 400 de lei, direct de pe eMag.
Măștile sunt produse din material nețesut, un material turnat și tratat pentru a fi impermeabil și ulterior micro-perforat, ceea ce face ca produsul să permită o respirație ușoară, iar in acelasi timp să nu permită impuritatilor si lichidelor din exterior penetrarea.
Masca de unică folosință este concepută pentru protecția respiratorie împotriva prafului, bacteriilor, lichidelor și altor impurități. Materialul este prelucrat cu ultrasunet, permițând astfel penetrarea aerului purificat, dar fără lichide și alte particule care pot contamina fața. Masca este realizată din material TESATURA NETESUTA (TNT), un material realizat din fibre sintetice legate prin procedee chimice, mecanice și termice (mici fibre de material formează o țesătură care este presată).
Măștile permit o respirație optimă, fără efort și sunt comode. Acestea au 3 pliuri și sistem de prindere cu elastic, adaptându-se ușor formei feței.
Mască pentru toată fața
Suciu spune că în prezent se lucrează la un produs de protecție care să acopere capul în procent de 100%. Aceasta urmează să ofere o protecție și mai mare, făcând practic imposibilă atingerea feței.
O firmă din Oșorhei produce 150.000 de măști acreditate pe zi
Trimite articolul
XOare aceste firme , cand vor incepe sa vanda carnea mortilor …..
Nu mai cere nimeni de mâncare.
Un Salariu unic European ar rezolva multe.
-
Si cum ai vrea sa realizezi ? Din pix ca madame dancila si Olguta votcuta ??? Pentru a sustine salariile acelea ar trebui sa avem industrie si agricultura, noi tocmai asta nu avem si incet cu incetul nici resurse naturale halal nea iliescu, nastase si ponta care au vandut padurile, gazele,titeiul si aurul Romaniei…
Inteleg ca Bihorul e “leaganul” mastilor de protectie. Se confectioneaza mii si mii de masti pe zi. Ma intreb cand le vom gasi si-n farmacii pentru cetateanul de rand ?
-
Buna intrebare!
O veste foarte buna, sper sa le gasim cat mai repede si in farmacii, cu cat creste concurenta cu atat preturile o sa fie mai “decente”. In plus statul nu mai e nevoiet sa asiste financiar persoanele angajate. Ar fi bine daca am reusi sa producem in tara tot ce trebuie ca sa trecem criza asta sanitara.
La pretul asta va doresc sa va faceti bandajele de mumificare
cine dracu cumpara 100 de masti? Ce fac eu cu 100 de masti?
-
O masca DE UNICA FOLOSINTA nu se poarta mai mult de o ora jumatate, in mod normal, in functie de materiel insa le poti dezinfecta si refolosi. corectati-ma daca gresesc.
-
masca e sa nu-ti atingi gura, nu ‘filtreaza’ virusi. Deci poti folosi orice carpa, oricat. Dar o porti doar tu, cat esti sanatos, si totusi o arunci daca se inegreste dupa o vreme ;). o arunci/speli si daca suspectezi ca a tusit cineva pe tine si e gata infectata(probabil pe atunci esti si tu infectat deja). La medici e alta poveste, ei au altfel de masti, unele chiar filtreaza. Ar trebui sa le schimbe dupa fiecare consultatie sau ceva de genul ca acolo riscul e mare.
-