Directorul Casei de Cultura Oradea, Flavius Bunoiu, a dezvăluit marti noua faţă a clădirii CCO, la trei luni de la debutul lucrărilor. E prima intervenţie de acest gen la clădirea situată în Piata Ferdinand din ultimii 20 de ani. Vorbim doar despre renovarea interioară a imobilului. Aceasta deoarece pentru reabilitarea exteriorului nu au mai fost bani. Bugetul renovării CCO a fost redus de către Executivul Primăriei de la 360.000 la 200.000 de lei noi. Nu s-a reuşit nici achiziţia unor instalaţii de sonorizare şi lumini, la fel cum nu există nici un sistem nou de climatizare. „Anul viitor”, speră Bunoiu. De altfel, în ceea ce priveşte climatizarea, Bunoiu arată că în timpul iernii încălzirea costă circa 5.000 RON/lună, astfel încât o centrală de climatizare s-ar amortiza în trei ani, crede el. Plus că ar asigura independenţa clădirii din această perpectivă.
Ce s-a schimbat?
„Aveam o întreagă cultură de bacili pe pereţi. Lucrările au o garanţie de doi, astfel încât dacă va reapărea igrasia se vor face remediile necesare”, spune prevăzător directorul CCO. Practic, interiorul Casei de Cultură arată cu totul altfel azi. S-au schimbat multe: de la parchet (cel vechi era de uz casnic, pe când noile podele sunt de trafic intens) la tot ce ţine de zugrăveală şi de la reabilitarea scenei la tavanul din sticlă. De asemenea, au fost reabilitate birourile de la etaj. Nu au mai putut fi schimbate scaunele. Bunoiu dă vina pe o Ordonanţă a Guvernului Boc, care interzice achiziţia de mobilier. Şi totuşi, iată că la Teatrul de Stat se poate…
Uşa de la intrarea în instituţie a rămas aceeaşi, deşi, conform spuselor lui Bunoiu, arată ca „una de farmacie”. În schimb, s-a schimbat cablajele vechi. Acum CCO are linii noi de telefonie/internet. De altfel, internetul e disponibil şi wireless.
O dată cu renovarea sălii, Flavius Bunoiu anunţă o creştere a tarifului de închiriere a sălii. De la 50 lei/oră, cât e în prezent, la 100 lei/oră. Vor fi taxate însă doar acele activităţi ce nu au legătură cu promovarea culturii, ţine să precizeze directorul CCO.
Două firme au asigurat grosul lucrărilor la sediul CCO: Termoline şi Alegra. Biroul de Achiziţii din PMO, aflat în subordinea primarului, a preferat procedura cererii de ofertă, a declarat Flavius Bunoiu.
CĂLIN CORPAŞ
Citiți principiile noastre de moderare aici!