Din Bihor, au fost premiate dr. Anca Abrudan și asistenta Crina Delia Ungur.
[eadvert]
Dr. Abrudan lucrează la Stația de Ambulanța de la Aleșd, de 18 ani, iar anul trecut s-a remarcat prin rezolvarea unui caz extrem de dificil. Intervenind imediat la un caz de stop cardiorespirator, pacientul, un bărbat cu vârsta de 54 de ani a avut la spital o evoluție bună și, după două zile de spitalizare, a plecat acasă pus pe picioare.
Asistenta Crina Delia Ungur lucrează de 23 de ani la stația centrală a Ambulanței Bihor și s-a remarcat de-a lungul anilor atât prin profesionalism, cât și ca om și formator de voluntari la SAJ Bihor. Printre cazurile multe și dificile la care a fost chemată, se numără și o naștere, efectuată la lanterna de la telefon, fiindcă în casa respectivă nu era current electric. Totul a decurs bine, mama și bebelușul fiind duși, după nașterea acasă, la Maternitate. Crina Delia Ungur a fost, alături de alți doi colegi la fel de îndrăgiți, as. Adrian Caciora și dr. Emil Boțcău, un formator cu tact pedagogic și a reușit să învețe din tainele meseriei sale sute de oameni.
Asistenta Ungur a avut anul trecut cele mai multe cazuri, motiv pentru care a și fost propusă de reprezentanții Ambulanței Bihor să fie decorate de președintele țării.
În total, Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost acordat pentru medicii: Abrudan Anca, Andrei Mihaela, Andronic Mihaela Giorgiana, Bobeanu Lucian, Damian Radu-Ioan, Deloreanu Mădălina, Grasu Rodica Alis, Hristea Angelica, Iordache Mihaela, Maniu Dragoş, Micloş Gabriel, Pavel Eugenia, Peter Blanka, Popescu-Oltianu Cezar Claudiu Ioan, Popescu Constantin, Stan Aurelia Luana, Tarţa Lucian Vasile, Toza Mihaela, Tudor Manuela, Turcu Carmen şi Ursu Bogdan.
Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a a fost acordată pentru 24 de asistenţi medicali de la serviciile județene de ambulanță din țară: Ungur Crina Delia, Ardelean Rodica, Bîrlă Florin, Buia Rareş Dan, Cazacu Cătălina, Chirea Daniel Lucian, Chirilă Nicoleta, Costan Mihaela Crina-Greta, Crăciun Dumitru-Bogdan, Divisevici Georgeta-Cătălina, Drăgănesc Mihai Cătălin, Dudău Mihaela, Filoş Paula Maria, Ghimboaşă Simona Cristina, Ilie Laura Iulia, Moţoi-Neaga Magdalena, Munteanu Anton, Niţă Roxana Mihaela, Petroman Loredana, Popescu Cristian-Emanoil, Roibu Radu Gabriel, Rudaru Iulia, Stoica Ionela şi Veres Gero.
Festivitatea s-a susținut în grădina Palatului Cotroceni fiind prezenți şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, dar şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.
Trimite articolul
XMutalaul nu avea cum sa o premieze pentru un lucru bun. Stim cu totii ce poti astepta de la el.