Una dintre greviste se află în a opta zi de protest și a primit îngrijiri medicale chiar la birou, în cursul zilei de luni, de la un echipaj al Ambulanței. Asta după ce în cursul săptămânii trecute a fost transportată la Spitalul Județean și a fost monitorizată și acasă, în weekend-ul trecut.
[eadvert]
Protestul de la Serviciul de Probațiune Bihor a fost declanșat pe 11 decembrie, când au intrat în greva foamei 14 consilieri de probațiune. Alți nouă angajați din țară au aderat atunci la această formă de protest, prin care își exprimă nemulțumirea față de „înghețarea” în ultimii cinci ani a salariilor și a nerespectării promisiunii de a le fi plătite veniturile recalculate, așa cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești și acte administrative.
„Avem aceleași salarii din 2018, asta în timp ce funcționarilor din Direcția Națională de Probațiune li s-au mărit veniturile”, a precizat o consilieră, care a explicat că atunci când au cerut lămuriri au fost trimiși de la Ministerul Justiției la cel de Finanțe și invers.
Au primit doar promisiuni
Primele reacții la protestul din Probațiune a apărut abia pe 14 decembrie, când Direcția Națională a fost anunțată că o consilieră din Oradea a avut nevoie de îngrijiri la spital ca urmare a grevei foamei.
„La finalul programului de lucru am fost contactați telefonic, de către un reprezentant al Ministerului Justiției, care ne-a comunicat că au fost identificate soluții la problemele evidențiate. Cu toate acestea, în cursul zilei următoare, informațiile din spațiul public au contrazis soluţiile comunicate telefonic, fapt pentru care, consilierii de probațiune au reluat greva foamei”, au explicat angajații Serviciului de Probațiune din Bihor.
La mai bine de o săptămână de la declanșarea protestului, peste 100 de consilieri de probațiune din cei aproximativ 700, câți sunt la nivelul întregii țări, se află în greva foamei.
„Este o reacție la nedreptățile și abuzurile suferite, un fenomen fără precedent în sistemul de justiție”, au menționat consilierii de probațiune din Bihor.
La Serviciul Județean de Probațiune activează 18 consilieri, care au studii superioare de Drept, de Psihologie sau Asistenţă Socială și care au în grijă și monitorizare peste 1600 de condamnați.
Greva foamei la Serviciul de Probațiune Bihor. 14 angajați au adoptat acest protest extrem
Trimite articolul
XPostul negru e cel mai sanatos. Se poate tine pana la 25 de zile fara probleme asa ca relaxati-va si lasati femeile in pace sa se purifice fizic si spiritual. Feminismul oricum le-a sucit mintile destul.
Sa crape de foame. Cu cativa milogi mai putin prin oras
Chestia asta că nu le-au crescut salariile din 2018 este o vrăjeală ieftină. Sa vină la privat sa vezi cum le trece cheful de grevă foamei…ba din contră, vor fi in toane după bani!
daca e atat de rau, si nu contest
de ce nu alege sa munceasca altceva?
Eu un lucru nu înțeleg … Dacă chiar te simți așa nedreptățit, de ce nu-ti cauți alt loc de muncă? Dacă tu consideri că meriți lefuri de mii de ron, sporuri, înseamnă că ești în stare să te reprofilezi ușor și rapid. Niciodată n-am înțeles chestia asta cu grevele …ca un copil mic și isteric, te dai de pământ că vrei mai mult. Păi piața de muncă e liberă și așa se zice că sunt multe locuri libere și bine plătite.