Ediția a XII-a a proiectului ,,O cană de fericire” se va desfășura într-un mod inedit, în acest an. Din cauza restricțiilor impuse de autorități în Pandemia de Covid 19, proiectul se derulează on-line. Astfel, toți cei care doresc să sprijine cauza din acest an a Clubului Rotaract sunt invitați să cumpere căni, tricouri, hoodies sau chiar măști personalizate de pe site-ul https://rotaractcluboradea.ro/. Toate produsele alese de cumpărători vor fi pregătite și împachetate cu dibăcie și dăruire de către voluntarii implicați în campanie, pentru a putea fi puse direct sub brad.
[eadvert]
Totodată, cei care au drum pe Corso, pot servi un ceai și un vin fiert de la Căsuța Fericirii, amplasată în locația ei originală, pe strada Republicii, lângă Grupul statuar al poeților maghiari Holnaposok.
Voluntarii Rotaract vor fi acolo, în fiecare zi, după ora 16.30, până inclusiv în data de 27 decembrie 2020.
Prin acest proiect, organizatorii lui doresc să continue dezvoltarea durabilă a tinerei comunități orădene, începută în anul 2018. Atunci, tinerii de la Rotaract au dotat laboratoarele Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea (laboratoarele de Anatomie, Fiziologie, Urgențe și cele de Histologie, Microbiologie și Morfopatologie) cu echipamente necesare bunei funcționări a materialului didactic. În plus, tinerii au ajutat la dotarea Colegiului Național ,,Onisifor Ghibu”, donând trei video-proiectoare.
Educație interactivă
Și în acest an, membrii Clubului Rotaract doresc să sprijine viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ.
,,În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ. Așadar, marea încercare a zilelor noastre este ca educația să devină interactivă și ca elevii să învețe și practic, nu doar în teorie. Ne-am dori ca orele de biologie, chimie, fizică, informatică sau altă specialitate să se desfășoare în condiții excelente, iar profesorul să aibă la îndemână toate materialele necesare și să predea într-un mediu propice învățării. Anul acesta, scopul principal al proiectului este de a face posibil visul unor liceeni și de a aduce un laborator din liceul lor în secolul XXI”, a declarat Roxana Vidican, PR în cadrul Clubului Rotaract Oradea.
Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean. Voluntarii clubului au reușit, anual, să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „Împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 12 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.
,,De 12 ani, comunitatea orădeană ni s-a alăturat în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide. Acum 12 ani nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună, fapt pentru care nu putem decât să fim fericiți și să mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit”, a mai spus Roxana Vidican.
Citiți principiile noastre de moderare aici!