Consiliul Local Oradea a aprobat în septembrie 2009 studiul de fezabilitate întocmit deja de SC Arcadia Engineering pentru complexul Nymphea care va costa, în total, peste 84 de milioane de lei (20 de milioane euro). Tot atunci, CL Oradea aproba propria sa contribuţie de 8,4 milioane de euro ca şi co-finanţare. Pentru alte şapte milioane de euro s-a cerut finanţare prin POR. Complexul Welness „Nymphaea” Oradea se va întinde pe opt hectare şi va cuprinde actualul Ştrand Municipal, Bazinul Olimpic, Bazinul Acoperit „Crişul” şi viitoarele bazine, complexul wellness-termal şi alte amenajări.
“Nymphea”, impartit in zone
Conform planului întocmit de Arcadia Engineering la comanda municipalităţii, complexul wellness-termal din “Nymphea” va avea două corpuri: o clădire multifuncţională de 56 x 27 metri, cu spa, fitness, zonă de bowling, vestiare şi birouri, respectiv zona bazinelor acoperite: Family şi Copii, Relax şi Aventura.
Complexul comercial, proiectat ca o formă dreptunghiulară de 80 x 12 metri, va fi construit la capătului Bazinului cu Valuri, de-a lungul Aleii Ştrandului. La partare va avea spaţii comerciale şi restaurant iar la etaj un bar acoperit şi o zonă de servit masa legată de restaurant.
“Nymphea” va avea şase bazine de agrement exterioare (unul cu valuri, bazin de înot, bazine pentru tobogane cu jet de apă, bazin pentru copii, bazin de sărituri). Aleile pietonale aferente zonelor de plajă sunt prevăzute a fi realizate din diferite materiale, în funcţie de tipul de plajă: lemn, dale de piatră şi asfalt.
Vor fi şi bazine acoperite, împărţite în trei zone: Zona Family şi Copii, Zona Relax şi Zona Aventura (zece aqua-tobogane), în cadrul unei clădiri multifuncţionale, asemenea celei de la Aquaticum Debreţin. Clădire multifuncţională va avea spa, fitness, zonă de bowling, vestiare şi birouri. Suprafaţa construită la sol a complexului multifuncţional va fi de 1.402 mp, clădirea urmând să aibă trei nivele supraterane.
Va fi amenajat şi un complex comercial, cu o suprafaţă construită la sol de 981 mp. Vor fi zone cu pavilioane pentru şah, table şi rummy, precum şi locuri de joacă pentru copii – amenajate pe suport de nisip. Acestea vor fi împărţite pe categorii de vârstă, fiind dotate cu jucării adecvate.
Sport, cascadă, râuleţ
Nu vor lipsi terenurile de sport (baschet – cu nocturnă şi gradene, capacitate 60 de persoane; două terenuri de volei pe nisip cu gradene, capacitate 25 de persoane pentru fiecare teren; trei alveole pentru tenis de mase, fiecare cu câte o masă de joc şi 2 băncuţe), o zonă de alpinarium, amenajată pe zona de rocă. Zona respectivă va conţine şi o cascadă, ce se va vărsa într-un pârâu artificial cu circuit închis.
Complexul Welness va dispune şi de un „lazy river” – un canal descoperit, cu adâncime de 1,2 m, care va dispune de o zonă de procurare colaci de înot şi înconjoară o grădină. Se va planta gazon şi arbori, pe o suprafaţă de 28.934 mp.
Accesul auto şi pietonal în Complexul „Nymphaea” se va realiza separat, pentru cele trei zone (zona bazinului olimpic, zona bazinului acoperit şi zona de bazine de agrement, complex comercial, complex multifuncţional şi bazine acoperite) în câte un punct, toate din strada Ştrandului.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!