Aquapark-ul pare pus la punct, iar şeful Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea așteaptă o „invazie” de public o dată cu deschiderea aquapark-ului Nymphaea Oradea, sâmbătă. Liviu Andrica afirmă că, din datele sale, circa 6.000 de orădeni ar fi interesaţi să se distreze sau să se destindă în aquapark la final de săptămână. Capacitatea maximă a aquapark-ului este de 1.800 de persoane, concomitent, şi nu se va da acces peste această cifră. Andrica crede că este normal ca omul care a plătit biletul să aibă parte de confortul pentru care a plătit.
„Totul este sub control!”, asigură Andrica, cu două zile înainte de inaugurarea parcului acvatic orădean. Lângă el, viceprimarul Mălan, o prezenţă oarecum discretă a celui care a supervizat lucrările. Aquapark-ul a costat circa 20 de milioane de euro, din care fondurile europene au acoperit puţin sub jumătatea costurilor. Restul fondurilor au fost acoperite din banii publici ai orădenilor.
În aquapark se va folosi o brăţară electronică tip ceas de mână, care va fi folosită atât pentru acces, cât şi pentru plăţi în incintă, la bar, restaurant, la magazine. La intrare, biletul va putea fi plătit cu cardul, însă brăţara electronică va putea fi încărcată doar cu cash, urmând ca la ieşirea din aquapark vizitatorului să i se returneze restul. Atât la intrare, cât şi după turchineţi există bancomate de unde se pot scoate bani lichizi pentru încărcarea brăţării electronice. În incinta aquapark-ului sunt amplasate ecrane (display-uri) care, la apropierea brăţării electronice, îi arată posesorului atât soldul rămas pe brăţară, cât şi numărul dulapului pe care l-a primit, la vestiare.
Tarife diverse
Administratorul aquapark-ului a dat publicităţii o gamă largă de bilete şi abonamente pentru facilităţile din Nymphaea. Biletul pentru un adult costă 50 de lei, în intervalul orar 10:00-22:00, cât e deschis aquapark-ul, în timp ce elevii şi pensionarii plătesc 40 de lei, iar copiii între 3 şi 14 ani 25 de lei. Însă directorul Liviu Andrica le recomandă orădenilor doritori de costuri reduse să vină la aquapark cinci ore, de la ora 17:00 la 22:00, când un bilet costă 30 de lei, iar pentru un copil biletul costă 15 lei. Astfel, o familie cu doi copii va plăti 75 de lei pentru cinci ore, de la ora 17:00. Aceasta deoarece un copil intră gratuit.
În cazul cumpărării unui bilet pentru o durată de 3 ore (25 de lei), după expirarea timpului fiecare minut în plus costă 20 bani/minut, care se înregistrează pe brăţara tip ceas. Costurile extra acumulate astfel se vor achita la casierie la plecare, transmite ADP.
Biletul de intrare în aquapark nu include şi accesul în zona SPA sau în zona băii turceşti. Un bilet la SPA (saune) costă 10 lei/zi adiţionali, cu acces la saună finlandeză, saună cu infraroşu, saună cu aromaterapie, sauna rusească, salină (cameră cu sare) şi o cameră rece. În schimb, biletul pentru baia turcească este unul piperat: 150 de lei pentru 90 de minute, în care clientul are acces la bazine cu apă geotermală (singurele termale din complex, de 36 şi 28 de grade), cabină cu aburi, zonă relaxare, masaj.
În zona de wellness se oferă diferite tipuri de masaje şi tratamente acvatice, un cabinet de înfrumuseţare, dar şi unul de estetică dentară. Tratamentele acvatice costă 20 de lei pentru zece minute, iar masajele pornesc de la 25, 30, 40 de lei, pentru şedinţele scurte, de 25-30 de minute. Cei ce doresc masaje mai lungi trebuie să scoată mai mult din buzunar.
Bazine şi tobogane
Aquapark-ul are un ansamblu de tobogane atât în interior, cât şi în exterior, un bazin cu valuri, bazine exterioare pentru adulţi şi copii, bazin olimpic şi bazin de sărituri. „Fiecare grup de bazine are un punct termic propriu în subsol”, precizează Andrica, adăugând că nu se va putea sări în apă decât de la platformele de 1 m, 2,5 m şi 3 metri. Platformele de 5, 7 şi 10 metri înălţime vor fi restricţionate publicului, urmând să fie folosite doar pentru competiţii sportive. „Nu vrem să riscăm nimic”, transmite Liviu Andrica, cel care, după tragediile din Ştrandul Ioşia, vrea să sufle acum şi-n iaurt. De altfel, platformele sunt acum doar betonate, fără să fie acoperite de vreo carpetă specială, primind, astfel, un aspect destul de industrial. Liviu Andrica afirmă că în viitor se vor monta trambuline şi că se vor căuta soluţii pentru o carpetă abrazivă.
Aquapark-ul pune la dispoziţia doritorilor, contra cost, două terenuri de volei pe plajă, patru terenuri de tenis cu piciorul şi un teren de sport multifuncţional.
Lipsa umbrei
În ciuda multitudinii de şezlonguri atent aranjate (1.000 afară şi 162 înăuntru), precum şi a ierbii omniprezente, se remarcă lipsa cvasitotală a umbrei. Aceasta deoarece lucrările de amenajare a aquapark-ului Nymphaea au venit la pachet cu tăierea totală a arboretului de pe malul Crişului, dar şi din incinta fostului ştrand municipal. Administratorii au datoria să caute soluţii pentru sezonul estival 2017, astfel încât să nu aibă de-a face cu prea multe cazuri de insolaţie în rândul publicului ce va călca pragul Nymphaea Oradea. Există soluţii inclusiv de mobilier urban dedicat protecţiei împotriva soarelui, integrat în peisaj prin structuri de lemn.
Ce se poate mânca
Gecomir Food SRL este furnizorul de servicii ales de ADP pentru a gestiona restaurantul de sub cupola aquapark-ului. Sâmbătă, doar unul dintre cele două puncte de alimentaţie publică din exterior va fi deschis, urmând să ofere numai băuturi. Aşadar, va avea rolul unui bar. Cum ADP Oradea anunţă că în aquapark va fi interzis accesul cu mâncare sau băutură, firma aleasă de administratorul aquapark-ului va trebui să facă faţă pe toate fronturile: atât cantitativ, cât şi calitativ. Astfel, o ciobă de burtă, ţărănească sau bobgulyas va costa 9 lei, pulpa de pui dezosată, ceafa de porc la grătar şi cotletul vor fi 10 lei, fără garnitură. Suntem informaţi de ADP că garniturile vor costa între 3 şi 5 lei, iar salatele 4-5 lei. De asemenea, vor exista şi meniuri vegetariene. Doritorii de băuturi alcoolice vor avea la dispoziţie bere, vin şi alte licori. Un suc va costa 5 lei, iar berea va fi de la 5 lei în sus (Ciuc, Ursus, Heineken, Edelweiss etc.).
Citiți principiile noastre de moderare aici!