În contextul creșterii prețurilor la energie, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, spune că Aquaparkul Nymphaea va face faţă acestor provocări fără probleme. „Se va diminua din profit, dar nu ne facem probleme. Nu pot ei să scumpească cât putem aduna noi”, a precizat managerul ADP, în cadrul unui conferinţe de presă care a avut loc luni.
[eadvert]
Aquaparkul Nymphaea, cel mai mare complex acvatic din vestul României, a împlinit în 10 septembrie 2022 şase ani de funcţionare. În toţi aceşti ani, numărul vizitatorilor a crescut constant. Anul 2022 a însemnat pentru Aquaparkul Nymphaea anul revenirii la viaţă, după doi ani în care a funcţionat cu jumătăţi de măsură sau chiar deloc. „Chiar şi în aceşti doi ani îngreunaţi, aquaparkul şi-a făcut datoria, încheind activitatea pe profit”, a spus Liviu Andrica.
Pe profit
Bilanţul primelor nouă luni din acest an conturează cifre îmbucurătoare, numărul vizitatorilor şi veniturile depăşind valorile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2019, cel mai bun an financiar de până acum. Astfel, comparativ cu anul 2019 (1 ianuarie – 30 septembrie), când Aquaparkul Nymphaea a avut 233.133 de vizitatori, în aceeași perioadă din 2022 a fost înregistrat un număr de 286.539 de clienţi, cu 53.406 mai mulţi. Cât priveşte veniturile, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, acestea au fost în valoare de 21,6 milioane de lei, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2022 veniturile s-au cifrat la 24,2 milioane de lei, cu 2,6 milioane de lei mai mult.
„Se poate observa că a crescut numărul clienţilor, au crescut veniturile, ceea ce însemnă că suntem pe un trend ascendent, mai exact pe drumul cel bun. În toţi aceşti ani, ne-am străduit să creştem calitatea serviciilor oferite clienţilor noştri. Dincolo de faptul că ne-am preocupat să reducem timpul de aşteptare la intrare şi la servitul mâncării, să fie curat, am încercat să oferim clienţilor şi o atmosferă plăcută. De asemenea, începând din acest an, am introdus activităţi dedicate petrecerii timpului liber de calitate pentru copii”, a punctat managerul ADP. În vara acestui an, ADP Oradea a derulat lucrări de revizie şi reparaţii la bazinele exterioare, iar în toamnă au fost executate reparaţii la bazinele interioare. „În urma acestor lucrări, putem spune că Aquaparkul este pregătit şi pentru sezonul rece”, a concluzionat directorul ADP Oradea.
Proiecte pentru 2023
Pentru anul care urmează, pe lista de obiective se regăsesc câteva proiecte menite să facă Aquaparkul Nymphaea şi mai atractiv. Este vorba despre un bazin de întot, o zonă de plajă cu umbrar, precum şi construirea unui hotel de trei stele. „Anul acesta, bazinele olimpice de înot şi sărituri au fost predate către Primăria Oradea, pentru a fi introduse în circuitul sportiv. Intenţionăm să construim un bazin de înot, pentru a satisface dorinţa vizitatorilor noştri care doresc să practice acest sport. Am constatat de asemenea că avem foarte mulţi clienţi care solicită servicii complete, inclusiv cazare, sau mulţi alţii care doresc să-şi valorifice tichetele de vacanţă la noi, acum neavând această posibilitate. Din aceste motive, vom demara proiectul construirii unui hotel de trei stele. Nu în ultimul rând, am constatat că ne confruntăm cu temperaturi tot mai ridicate de la an la an, clienţii fiind dornici să stea mai mult la umbră decât la soare. Dorim să amenajăm o zonă de plajă cu umbrar pentru minimum 2.500 de şezlonguri. Tot în anul 2023, într-un context epidemiologic favorabil, dorim să reactivăm serviciile din zona wellness – masaje şi tratamente acvatice, suspendate în periada pandemiei”, a precizat Liviu Andrica.
Nepalezi la ADP
ADP s-a confruntat cu lipsa acută de personal, motiv pentru care au fost angajaţi 20 de lucrători nepalezi. Nouă dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea la Aquaparkul Nymphaea, restul fiind distribuiţi la celelalte unităţi din subordine, respectiv la Cimitirul Municipal şi la pieţe.
Trimite articolul
X” Nu pot ei să scumpească cât putem aduna noi” si continuam …ca doar fraierii plateste oricat sa intre …. oops … ce faceti daca fraierii nu mai vine la voi ?
-
Corect! Dar cine or fi acei misteriosi “ei” care scumpesc insidios si miseleste?
Nu aveti personal si aduceti nepalezi , pai spuneti ce salarii dati prima data , ca sa inteleaga oamenii de ce nu aveti personal…in timp ce voi va laudati cu profituri ametitoare…
-
E simplu; continuă sa susții ca tu nu lucrezi pe 3000 de lei și preferi sa fi asistat social; la așa gândire, cu cât mai mulți nepalezi! Măcar aia nu sunt plini de ifose ca tine
Cu un profit de milioane de euro dar zgarciti cu muncitorii oradeni, respect zero ADP
Nepalezii poate si de aici vor fugi spre vest pentru salarii mai bune ca in alte orase din tara.
”Nu în ultimul rând, am constatat că ne confruntăm cu temperaturi tot mai ridicate de la an la an, clienţii fiind dornici să stea mai mult la umbră decât la soare.”
Prostii satului au defrisat toti copacii maturi iar turistii se plang de lipsa umbrei, nu e nici o problema ca poate peste 10 de ani acesti turisti vor sta la rand la oncolog cu cancer de piele.
Ce titlu! Ce manager! Bravo! …de invidiat….ma gandesc 😡
Da mancare pentru adapostul de caini nu puteti cumpara din profitul urias?mor saracii de foame si se omoara intre ei ,tot de foame.gunoaie ati fost si veti fi tot timpul.
-
După 10 zile, dacă nu au fost revendicați sau adoptați ar tb eutanasiați.
mai reparati si voi prin aquapark ! nenorocitilor
da da, au fraierii de oradeni bani fara numar pt bilete de intrare , Andrica achita fluierand facturile de energie…