Nunta fiicei magnatului Ioan Micula a decurs perfect şi a durat până după răsăritul soarelui, conform celor transmise de organizatorul nunţii, Diana Bulzan. Organizată sâmbătă, în penultima zi din august, nunta Oliviei Micula (23 de ani) cu Dorin Floruţa a debutat cu ceremonia religioasă, oficiată la biserica „Înălţarea Sfintei Cruci”, din cartierul Oncea, începând cu ora 18. Socrul mic, Ioan Micula, şi-a condus fiica la altar, unde a încredinţat-o mirelui, iar la plecare, mirii au eliberat sute de porumbei. Mireasa a purtat o rochie semnată de designerul newyorkez Vera Wang, cea care a îmbrăcat mirese celebre, precum Chelsea Clinton, Ivanka Trump, Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Sharon Stone sau Uma Thurman.
Cu ocazia ceremoniei religioase, în faţa bisericii din Oncea au putut fi văzute modele luxoase ale mărcilor BMW, Range Rover şi Mercedes. Însă mirii au preferat Skoda Superb, ultimul model. Vărul Oliviei, celebrul Victoraş Micula, s-a prezentat cu un Ferrari negru, ieşind, astfel, încă o dată în evidenţă. Aceasta după ce recent fusese eliminat de la Bacalaureat, fiind descoperit cu „copiuţe”.
Eleganţă à la Micula
Cei 350 de nuntaşi au fost aşteptaţi la sala de nunţi „Queen Mary” (deşi Regina Maria se semna „Queen Marie”), începând cu ora 20. Astfel a fost rebotezat de către Micula Restaurantul Transilvania. Proprietarii s-au inspirat din statuia Reginei Maria, aflată în apropiere, în Piaţa Regele Ferdinand. Sala a fost reamenajată special pentru nuntă, dându-i-se un aer luxos. Culorile alb, crem (beige) şi cele violacee au dominat paleta de culori din sala garnisită generos cu flori, atât pe mese, cât mai ales la masa mirilor. Pentru aranjamentele florale, organizatorii nunţii au ales Camiser Events & Flowers.
Stâlpii au fost capitonaţi elegant, cu un material textil, tot într-o culoare deschisă. Este cunoscut scandalul reamenajării sălii restaurantului Transilvania, transformată în „Queen Mary”, deoarece Micula a purces la renovări fără să ceară acordul Direcţiei de Cultură şi fără să obţină autorizaţia de construcţie, de la Primărie. Ambele obligatorii, deoarece este vorba despre o clădire de patrimoniu. Tot aşa, fără autorizaţie, pe faţada clădirii au apărut, recent, două balcoane noi-nouţe…Cu doar o zi înainte de nuntă, judecătorii trebuiau să decidă dacă emit ordonanţa preşedenţială pentru încetarea lucrărilor. Însă decizia a tot fost amânată, aşa cum, în ciuda autorităţilor, Micula şi-a văzut de reamenajarea clandestită, în ultimele luni. „Avocaţii celor de la complexul Transilvania au inventat vreo 20 si ceva de excepţii. Procesul îşi urmează calea”, ne-a declarat Lucian Silaghi, şeful Direcţiei pentru Cultură.
European Drinks pe mese
Nunta a debutat cu dansul mirilor, în paşi de vals vienez. Invitaţilor le-au cântat Loredana Groza, Aurel Tămaş, Călin Geambaşu şi Ansamblul de la Clejani. La capitolul apă şi băuturi răcoritoare, nuntaşii au avut de ales doar între produsele European Drinks. „Mâncarea a fost bună, iar atmosfera OK”, ne-a relatat un nuntaş. „Totul mi-a plăcut. A fost ceva deosebit, într-adevăr. Sala a arătat excepţional”, ne-a spus un alt invitat. Vinurile alese au fost româneşti şi s-au putut consuma diferite mărci de bere, chiar şi Corona – aflată la mare trecere în rândul tinerilor. Din meniu nu au lipsit fructele de mare, fripturile, dar nici tradiţionalele sarmale. Tortul a fost unul imens, „îmbrăcat” în alb, de peste 2 metri înălţime.
Invitaţii
Între invitaţii ce au putut fi zăriţi la nunta Oliviei Micula s-au numărat parteneri de afaceri ai gemenilor Micula, prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, senatorul şi liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, fostul şef al Consiliului Judeţean, Mihai Bar, foşti sau actuali şefi în cadrul Finanţelor bihorene, Ioan Chivari şi Ioan Bercea. Între invitaţi, au figurat persoane din Anglia, ţară unde Olivia a studiat business, la o şcoală privată, dar şi Suedia, ţară a cărei cetăţenie este deţinută de către magnaţii Ioan şi Viorel Micula. De altfel, cei doi şi-au început afacerile în România ca investitori suedezi, în zona defavorizată Ştei. De aici, şi scutirile de care au beneficiat, până la un moment dat…
Citiți principiile noastre de moderare aici!