Acest număr dublu este dedicat prozei scurte şi fragmentelor de proză. Are peste 100 de pagini, fiind practic un volum în sine de proză scurtă.
„A fost bucuria noastră să constatăm că toţi autorii invitaţi să scrie ne-au trimis texte: Radu Aldulescu, George Arion – căruia îi mulţumim că ne-a scris într-o perioadă dificilă pe care o traverează, Diana Bădica, Lavinia Branişte, Liliana Corobca, Simona Goşu, Alexandru Lamba, Andreea Răsuceanu, Adrian G. Romila – pe care îl ştiţi deja dintr-un alt număr al revistei Familia de anul acesta, Ana Maria Sandu, Claudiu Soare, Daniel Timariu şi Radu Ţuculescu – care ne oferă un fragment din viitorul lui roman care va apare anul viitor, o carte pentru copii, un text savuros”, a spus Mircea Pricăjan.
Invitat la lansarea revistei, teatrologul şi criticul literar Claudiu Groza a scris în acest număr dublu despre două piese de teatru premiate anul acesta de UNITER, din al cărui juriu de selecţie a făcut parte, remarcând că dramaturgia românească începe să fie din ce în ce mai jucată.
„Mă bucur că Familia este una dintre cele mai dinamice reviste de cultură din România în momentul acesta, împreună cu Vatra de la Mureş. Din punctul de vedere al dinamicii lliteraturii contemporane româneşti, sunt cele două care au cea mai mare contribuţie în punerea la curent a publicului cu noile creaţii literare. Doresc revistei Familia să meargă înainte în aceeaşi notă dinamică. Mă bucur de acest grupaj de proză din acest număr. După numele autorilor este o revelaţie şi merită parcurs pe îndelete”.
Partea de rubrici este asigurată număr de număr de colaboratorii permanenţi, care fac parte din echipa extinsă a revistei: Marius Chivu cu rubrica Falshbook consacrată prozei scurte traduse, în care prezintă volumul de povestiri „Tot ce e înăuntru” de Edwige Danticat, Ioan Moldovan cu Poeţi în Cărţi care face recenzia unui volum de poezie de Florentin Popa, Alexandru Cistelecan despre o carte din perioada interbelică, Florin Ardelean cu două cronici de carte, Alexandru Şereş cu un text despre Emil Cioran, Irina-Roxana Georgescu cu o cronică de film dar şi cu un poem, Alex Moldovan cu rubrica de carte pentru copii. Mai găsiţi rubrica Save As… a Magdei Danciu dar şi rubrica de istorie a lui Ioan Ciorba care scrie despre istoria Cetăţii Oradea.
[eadvert]
Andrei Crăciun are un grupaj interesant de poeme în paginile revistei. La traduceri îi puteţi citi pe: Afra Janos, Giorgio Ghiotti, Giuliano Landolfi şi Sylvestre Clancier. De asemenea, veţi putea citi şi un interviu savros cu caricaturistul Andy Ceauşu. Iulia Nedea scrie despre „Visătorul de vise”, o carte publicată prima dată în 1915 şi dedicată de Regina Maria fiicei sale, prinţesa Ileana.
Pe coperta acestui număr dublu se află o fotografie realizată de Cosmin Gârleșteanu, în interiorul revistei fiind publicate alte opt fotografii ale acestuia, el fiind declarat „artistul lunii”, cu un portret documentat scris de Florin Şipoş.
Întâlnirea cu cititorii revistei Familiei s-a încheiat cu lecturarea unor texte din acest număr dublu de către actorii Oana Serena Secară şi Ionuţ Şerban şi cu multe poveşti la un pahar, pe terasă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!