Subprefectul Cristian Bitea continuă declaraţiile critice la adresa primarului Ilie Bolojan, în chestiunea locurilor de parcare din oraş. Printr-o postare pe propriu-i blog, subprefectul scrie că primarul nu înţelege corect „problematica, mai cu seamă în ceea ce privește interpretarea efectelor suspendării unor prevederi din actele atacate”.
Primarul înţelege incorect!?
Lui Bitea îi repugnă expresiile folosite de primar ulterior atacării de către Prefectură a dispoziţiilor privind parcările galbene, respectiv a Regulamentului municipal de parcări. „Responsabilitatea asigurării unor servicii publice de calitate, eficiente si legale cade în sarcina administraţiei publice locale orădene. Expresii gen “haos”, “devălmăşie”, “gratuit”, “lipsă de sancţiuni”, “şomaj” utilizate de către domnul primar în conferinţa de presă sunt rezultatul unei incorecte înţelegeri a problematicii* de către domnia sa. Este şi o consecință a proastei reglementări, a faptului că Regulamentul privind parcările succesiv și masiv modificat în timp, nu a fost republicat și nu i s-a asigurat publicitatea corespunzătoare, conform legii și a standardelor de bună practică”, scrie Cristian Bitea pe blog.
De asemenea, subprefectul nu ezită să-i atragă atenţia primarului că şi-a luat în subordinea directă Direcţia Juridică, „lipsind astfel secretarul municipiului de proximitatea unei asistenţe metodologice de specialitate”. În continuare, subprefectul dă lecţii de dirigenţie Primăriei: „Lucrurile pot şi trebuie îmbunătăţite şi asta cât mai repede. Municipalitatea, a cărei bună credință o prezum, să acționeze cu sagacitate, nu cu încăpățânare ori laissez faire”.
Vila nu se plânge
Contactat de JB, secretarul municipiului, Ionel Vila, a evitat să comenteze prea mult situaţia în care este de doi ani încoace. „Primarul are această prerogativă de a organiza Primăria aşa cum doreşte el”, se conformează Vila, care şi-a enumerat apoi prerogativele la zi: coordonarea compartimentului tehnic al Consiliului Local, elaborarea, monitorizarea actelor administrative (dispoziţii şi HCL) şi coordonarea activităţii pe legile 18/1991, 10/2001, 165/2013. „De asemenea, am comisiile de ordine publică, unde se cer întruniri «tovărăşeşti», manifestările publice. Nu mă plâng eu că nu mai am ce face, chiar dacă e mai puţin”, asigură Vila…
Citiți principiile noastre de moderare aici!