„Prea încântaţi nu suntem de rezultate- Se constată un interes foarte mic al elevilor faţă de acest gen de acţiuni”, spune Eleonora Mircescu, preşedinta Fundaţiei Ecotop Oradea. Organizaţia derulează proiectul „Mai aproape de natura”, în contul căruia au fost aduşi la Oradea voluntarii spanioli Diana Ramirez Perez, Miguel del Valle Merino şi Miguel Castro Alvarez. Aceştia au „propovăduit” elevilor din clasele VI, VII, IX şi X-a noţiuni de protecţia mediului: utilităţile reciclării, influenţele despăduririlor sau efectele poluării apei şi a aerului.
„Elevii din zona rurală sunt mai interesaţi decât cei de la oraş”, este concluzia reprezentantei Ecotop, după cursurile ţinute în 12 şcoli din Damiş, Roşia, Butan, Remetea şi Oradea.
Tabere la Damiş
La ora actuală, proiectul a ajuns în faza implementării activităţilor outdoor sub forma de tabere şi excursii în Munţii Pădurea Craiului. Organzatorii susţin că în această etapă se izbesc de „rezistenţa” părinţilor. „Părinţii sunt mai reticenţi ca şi copiii. Oamenii din ziua de azi nu îşi mai pot închipui să îşi trimită copiii la munte fără ca aceştia să stea la pensiune”, zice Eleonora Mircescu cu regret. Participanţii la taberele de „junior rangeri” ar urma să fie cazaţi în cabana Ecotop de la Damiş. În programul activităţilor propuse intră, spre exemplu, identificarea speciilor de arbori şi determinarea vârstei lor, identificarea urmelor de animale sau analizarea mostrelor de apă cu ajutorul unui laborator mobil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!