Distrugerea hidranţilor însă poate conduce la catastrofe dacă aceştia un funcţionează în situaţii de urgenţă, când pompierii intervin la incendii. De aceea, pompierii bihoreni roagă cetăţenii la modul cel mai serios să nu mai creeze stări de insecuritate prin distrugerea hidranţilor, adică a posibilităţii de alimentare cu apă a autospecialelor de intervenţie la incendii.
Unii se distrează
„Din verificările sistematice efectuate în teren, am constatat însă că aceste instalaţii de alimentare cu apă sunt supuse acţiunii răuvoitoare sau inconştiente a unor cetăţeni, un număr semnificativ de hidranţi fiind fără racorduri sau cu racordurile rupte, fără capace sau având introduse în interior diferite materiale (pietre, deşeuri de lemn, hârtii)”, a transmis lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.
Roşca avertizează că întreruperea alimentării cu apă a autospecialelor de la intervenţii poate provoca propagarea incendiilor, cu efecte dezastruoase.
Cei care vor fi prinşi de acum înainte că strică hidranţii îi blochează cu tot felul de deşeuri riscă să fie amendaţi, conform HG 537/2007, cu sume între 5.000 şi 10.000 lei.
Pompierii spun că au încredere în simţul civic al orădenilor şi în grija lor pentru protejarea vieţilor şi bunurilor lor şi ale semenilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!