„Dacă acordul a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, cum mai poate atunci cineva să renegocieze? Cine va fi de acord cu o astfel de iniţiativă?”. Este întrebarea lui Marton Attila, de la Partidul Mişcarea Populară (PMP), care nu crede în adresa comună a primarilor de Oradea şi Sânmartin. Bolojan şi Popuş vor să convingă ANRM să scoată Oradea şi Sânmartinul-Băile Felix din perimetrul petrolier EX-3 Felix. În schimb, Marton crede că ar fi mai eficient ca primăriile Oradea şi Sânmartin să se alăture procesului în contencios administrativ, deschis de PMP, pentru anularea HG-ului care aprobă acest perimetru EX-3 Felix pe care se caută ţiţei şi gaze. Marton invită cele două primării să depună cerere de invervenţie în procesul ce se va judeca la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.
Acelaşi Marton a atacat şi problema accizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, spunând că această scumpire va aduce o cheltuială lunară suplimentară de 100 de lei noi pentru fiecare familie de români. „Ponta te arde cu pompa”, a clamat Marton, scoţând la iveală un material propagandistic.
Borza&Co, nemulţumiţi de PMP
În altă ordine de idei, Mişcarea Populară are parte şi de convulsii interne. PMP l-a primit în partid pe deputatul traseist Marin Anton (fost PDL, fost PNL, acum PMP), fapt ce a determinat demisia din partid a unui fondator al acestei formaţiuni, clujeanul Adrian Papahagi. Fundaţia Mişcarea Populară din Bihor reacţionează şi, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui PMP, Marian Preda, face apel la păstrarea moralităţii partidului. „Am promis românilor că vom aduce în scenă oameni curaţi, persoane cu profil moral exemplar şi profesionişti care trăisc din munca lor. (…) dacă nu vrem să le înşelăm încrederea, trebuie să ne dovedim buna credinţă: când ne angajăm să facem curat în societatea românească, trebuie ca în propriul partid curăţenia să fie devenit deja cuvântul de ordine”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Sorin Borza, Dorin Coita, Marton Attila şi Rodica Ardelean. Semnatarii arată că vorbesc şi „în numele colegilor din Transilvania”.
FMP-iştii bihoreni anunţă că vor propune ca în Statutul partidului să fie precizat expres faptul că nu pot fi primiţi în Mişcarea Populară cei care „au atentat la normele statului de drept”, în orice fel, inclusiv ca parlamentari şi să nu fi fost declaraţi incompatibili, de orice altă instituţie, pentru orice situaţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!