Trebuie ştiut că hoţii din buzunare acţionează numai în locuri aglomerate (pieţe, mijloace de transport în comun, magazine etc.), unde cetăţenii sunt mai puţin vigilenţi. „Victimele sunt alese cu predilecţie din rândul persoanelor vârstnice, îngândurate, neatente la ce se petrece în jurul lor, cu geanta ori poşeta într-o poziţie favorabilă furtului” atenţionează personalul specializat din cadrul IPJ Bihor. Pentru a nu deveni victimele hoţilor din buzunare, poliţiştii de prevenire recomandă: când urcaţi într-un mijloc de transport în comun, nu lăsaţi geanta sau bagajele nesupravegheate, în timp ce compostaţi biletul de călătorie. Totodată, acordaţi mai mare atenţie poşetei decât plaselor cu cumpărături, deoarece hoţii speculează această neglijenţă, deoarece o geantă atârnată de umăr este întotdeauna la dispoziţia hoţilor! Ţineţi poşeta foarte strâns şi cât mai aproape de corp, imobilizată cu braţul. E bine să evitaţi să păstraţi sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor. Banii se păstrează în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, poşetelor sau borsetelor care au închizători sigure. „În aglomeraţie, dacă vă simţiţi atinşi sau bruscaţi de persoanele din jurul dumneavoastră, controlaţi-vă geanta sau portofelul chiar în acel moment şi priviţi-le cu atenţie” mai spun poliţiştii. Dacă sesizaţi că un hoţ atentează la buzunarul dumneavoastră, alertaţi persoanele din jur şi nu-l lăsaţi să vă scape chiar dacă a abandonat portmoneul sustras. În altă ordine de idei, când efectuaţi diverse plăţi, nu expuneţi întreaga sumă de care dispuneţi. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului şi se va scoate doar suma necesară. Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dvs, deoarece printre cetăţeni pot fi şi infractori, cărora le oferiţi singuri „pontul”. „Dacă aţi ridicat de la bancă o sumă importantă de bani, evitaţi cu desăvârşire locurile aglomerate, mediul favorabil furturilor din buzunare. Când ridicaţi sume importante de bani, este recomandat să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere, iar deplasarea spre casă să o efectuaţi cu un taxi autorizat. De asemenea, e indicat să nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinţei” mai recomandă poliţiştii bihoreni.
Nu cădeţi pradă hoţilor de buzunare!
Poliţiştii bihoreni fac câteva recomandări pentru prevenirea furturilor din buzunare.
Trimite articolul
Xpowered by Surfing Waves
BIHON Sport local
Capriciile vremii au făcut ca partida de la Sântandrei să înceapă cu aproape o oră mai târziu, până când gazdele au reușit să îndepărteze mare parte din stratul de zăpadă care a acoperit suprafața de joc a Stadionului Crișul.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
La ședința Consiliului Județean Bihor, desfășurată în 21 noiembrie, au fost adoptate mai multe hotărâri privind bugetele unor instituții din subordine dar și pentru aprobarea unor proiecte ce vizează accesare de fonduri nerambursabile.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Trei tineri, care au provocat un scandal într-o benzinărie din localitatea bihoreană Leș, au fost condamnați de Judecătoria Oradea la câte 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Incendiul a izbucnit în cursul zilei de sâmbătă, 23 noiembrie.
România
Stațiile de inspecție tehnică autorizată ale Registrului Auto Român (RAR) sunt blocate, iar interacțiunea cu Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări este afectată, în urma unui „incident neprevăzut“.
România
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a murit, informaţia fiind confirmată, sâmbătă, de compozitorul şi instrumentistul Ionel Tudor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!