În speranţa că oamenii vor fi receptivi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor transmite un set de măsuri pe care trebuie să le respecte cei ce găsesc munitie.
Informarea de urgenţă a ISU Bihor sau a Poliţiei ori a Primăriei, prin telefonul de urgenţă 112 ori prin orice alt mijloc este esenţială.
Oamenii nu trebuie să mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate şi nici să le desfacă ori să le vândă la fier vechi. Muniţia neexplodată nu trebuie folosită cu niciun chip pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente, atenţionează pirotehniştii ISU Bihor. Ei roagă bihorenii care dau de grenade, bombe, proiectile sau alte tipuri de muniţie să nu le lovească, nici să nu le demonteze şi nici să nu folosească focul lângă ele.
Săptămâna trecută un orădean a găsit o bombă de artilerie, de calibru 60 mm, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, pe Şoseaua Borşului, în timp ce efectua nişte săpături pentru reţeaua de termoficare, în parcul industrial.
Şi sâmbătă, 16.iunie după-amiază au fost găsite, la Gepiu, nu mai puţin de 26 de cartuşe de calibru 7,62 mm. Muniţia care provine tot din al doilea război mondial, a fost găsită de un localnic, în curtealui, în timp ce făcea nişte amenajări de sezon.
Citiți principiile noastre de moderare aici!