Polițiștii de frontieră bihoreni anunță că decongestionarea arterelor de intrare-ieșire Borș/Nădlac – Ungaria se poate face dacă se folosesc celelalte puncte de frontieră.
Polițiștii se așteptau la trafic mare în punctele de graniță, în această perioadă, când mulți cetățeni români călătoresc în afara granițelor ţării.
În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse de la începerea sezonului estival, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.
Măsuri
Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.
Polițiștii de frontieră subliniază faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.
La frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care,în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine pentru a lua împreună unele măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare mai ușor.
Fiindcă infractorii nu dorm, polițiștii de frontieră zic că supraveghează mai atent frontierele de stat, ca să prevină şi să combată migraţia ilegală şi contrabanda cu bunuri de larg consum de la granițe.
În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic se vor înregistra în punctele Borş şi Nădlac II, polițiștii de frontieră roagă șoferii să folosească şi celelalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.
Aplicație și record
Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Anul trecut, în perioada minivacanței de Sf. Maria, 11.08.2017 – 15.08.2017, au trecut frontiera peste 310.000 de persoane, cetăţeni români şi străini,din care aproximativ 160.000 pe sensul de intrare în ţară şi 150.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi peste 105.550 mijloace de transport.
În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 140.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 100.000 persoane.
11 puncte la frontiera cu Ungaria
La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54de benzi de control pe sens:
pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor
pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nădlac -Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Borş – Artand
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Săcuieni -Letavertes
pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima
Citiți principiile noastre de moderare aici!