Traseul pe care pot circula mijloacele de transport greu este alcatuit din strazile: Clujului, Ogorului, Nufarului, drumul de centura, Calea Aradului, Calea Sântandrei, Ovid Densusianu, Soseaua Borsului, Uzinelor, Podului, Stefan cel Mare, Matei Corvin, Ioan Bogdan si Bihorului.
Vehiculele destinate transportului de marfuri cu masa mai mare de 5 tone pot parasi acest traseu numai daca detin o autorizatie de trafic greu valabila. Autorizatia nu este valabila pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare rutiere cu limitare de gabarit si greutate. Vehiculele destinate transportului de marfuri, microbuzele, autobuzele si autocarele, utilajele si tractoarele nu au dreptul de a stationa sau parca pe domeniul public.
Amenzi mari
Conform noului regulament, taxele de eliberare a autorizatiei de trafic greu variaza, în functie de masa autovehiculului, între 2 milioane – 4 milioane lei/luna. În cazul autorizatiilor valabile pe 24 de ore, cuantumul taxei este între 200.000 – 400.000 lei. Pentru autovehiculele pentru care se solicita traseu prestabilit, taxa anuala este de 5 milioane lei.
Transportatorii care încalca prevederile regulamentului sunt pasibili de amenzi contraventionale cuprinse între 3 milioane si 25 de milioane lei.
Zoltan Pengo
Trimite articolul
XDe ce se mai percepe taxe de parcare pentru obtinerea licentei auto daca tot le parcam in garaj propriu?La vecinii din Ungaria se circula chiar prin centru.