Inima unui asistent social este imensă, limbajul său este universal. Gesturile, cuvintele și încurajările sale au un impact deosebit asupra celor aflați în nevoie. Ori de câte ori un asistent social își deschide brațele sau sufletul pentru a-i ajuta pe alții, el contruiește o punte de umanitate și fraternitate, transmite un mesaj de dragoste și prietenie socială întregii comunități.
[eadvert]
Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) vrea să recunoască public meritele acestor asistenți sociali, dar și ale tuturor celor implicați în susținerea acestei meserii. Astfel, CNASR a lansat cea de-a IX-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială.
Orădenii care cunosc asistenți sociali dedicați cauzelor sociale pot face nominalizări prin Filiala Bihor a CNASR, condusă de președintele Claudia Torje. Înscrierile/nominalizările se pot face până la data de 10 februarie 2023.
„Vom face nominalizări pentru fiecare categorie. Vom organiza și o ședință a Consiliului Sucursalei și vom face propuneri”, a declarat Claudia Torje.
Pe scenă la Ateneu
Devenit un eveniment tradiţie în mediul social din România, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială va avea loc la data de 21 martie 2023, pe scena Ateneului Român.
„Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi și jurnalişti sărbătoresc realizările profesiei de asistent social, pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare. Evenimentul va fi găzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială”, a anunțat Doru Buzducea, Ambasador CNASR si Promotor al Galei.
Potrivit acestuia, ediţia din acest an aduce noutăți referitoare la premiile acordate în cadrul evenimentului și la modalitatea de jurizare. Regulamentul Galei și formularul de înregistrare pot fi descărcate de pe site-ul gala.cnasr.ro.
CNASR va acorda mai multe premii, printre care: asistentul social al anului 2022 în mai multe domenii (protecția copilului, asistență socială comunitară, servicii medicale și de sănătate, protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi etc.), personalităţi care susţin asistenţa socială, politicianul care a susținut și a promovat asistența socială în anul 2022, instituţia anului, premiul personalitatea anului 2022 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială, premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social, premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale și premiul pentru cea mai activă sucursală teritorială CNASR.
„Specificul domeniului în care asistenții sociali își desfășoară activitatea zi de zi face ca aceștia să se confrunte cu probleme complexe, dificile, de cele mai multe ori cu situații-limită. Anul 2022 a venit cu noi provocări pentru asistenții sociali, aceștia fiind din nou în prima linie de suport, oferind servicii sociale în criză pentru persoanele refugiate din Ucraina. Implicarea și efortul depus de aceștia merită încă o dată să fie aplaudate și aduse la cunoștință publicului larg”, a mai precizat Diana Cristea, președintele CNASR.
Trimite articolul
XCâtă ipocrizie!
Asistența socială e inexistentă în majoritatea administrațiilor locale. Doar se angajează la greu, iau bani și nu fac nimic concret. S-a văzut și in pandemie. Nu se știa cate persoane singure și nedeplasabile și vârstnice exista. Nu le-au asigurat mâncare și minimul necesar. Cât despre cei cu protecția copilului ce să mai spunem? Identic și la fel. Nu se implică în identificarea și legitimarea copiilor fără acte de identitate și în integrarea acestora în societate. Dacă făceau ceva nu erau atâtea cazuri în astfel de situații.