Luni, 8 martie, a fost ultima zi de depunere a ofertelor aferente procedurii pentru achiziția echipamentelor necesare pentru căutare, salvare și transport victime pe teren dificil, necesare Serviciului Județean de Salvamont, la noile centre de la Stâna de Vale și Padiș.
[eadvert]
Acestea sunt cuprinse în proiectul județean strategic pentru sănătate – IpHealth, realizat prin fonduri ROHU. Proiectul mare mai cuprinde echipamente pentru ISU Crișana, echipamente medicale pentru Spitalul Județean și cel Municipal din Oradea – inclusiv pentru telemedicină, precum înființarea unui Centru de Formare Continuă de Abilități Practice, la Facultatea de Medicină din Oradea. De asemenea, mai sunt prevăzute dotări cu echipamente la spitalele din Marghita, Aleșd, Salonta și Beiuș – în regim de telemedicină cu Oradea, precum și înființarea celor două centre pentru intervenții medicale în regim de urgență, la Stâna de Vale și Padiș.
Ce se cumpără
În urma anunțului postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au depus oferte 6 firme, anunță CJ Bihor:
Lotul I presupune achiziția unei autospeciale pentru căutare, salvare și transport victime pe teren dificil, a unei drone pentru misiuni de căutare și salvare cu sistem video cu termoviziune cu capacitate de transmitere în timp real a imaginilor, 2 sisteme de vizualizare concomitentă a imaginilor și 2 camere portabile cu termoviziune, echipamente în valoare estimată de 1,4 milioane de lei. Ofertant: Marctel -S.I.T. București.
Lotul II se referă la furnizarea unor sisteme de iluminare de tip turn și 5 de tip balon. Valoare estimată: 109.135 lei. Ofertant: Inovum SRL Oradea.
Lotul III – furnizarea unor defibrilatoare automat/semiautomat extern. Valoare estimată: 36.540 lei. Ofertant: BROKMED/Danson S.R.L./DELTAMED/MEDIMPACT.
Lotul IV – furnizarea unor kituri echipament de protecție pentru căutare și salvare. Valoare estimată: 194.884 lei, fără ofertant. Valoarea totală a achiziției este de 1,74 milioane de lei, fără TVA.
Scopul investiției de la Padiș și Stâna de Vale, dată în coordonarea Salvamont-Salvaspeo este de a crea facilități pentru intervenție medicală rapidă în condiții optime, în situații de urgență, în zona montană a județului și scurtarea timpilor de intervenție.
Partenerul maghiar al proiectului este Autoguvernarea Locală Berettyóújfalu – Spitalul „Gróf Tisza István”. Proiectul are un buget total în valoare de 9,72 milioane de euro, din care circa 8 milioane de euro de la FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională).
Citiți principiile noastre de moderare aici!