Sunt însă și excepții. Cele mai surprinzătoare fiind cele de la Gojdu și Eminescu, licee care vor avea directori noi.
În data de 17 octombrie au început probele de interviu și CV a participanților la concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți la unitățile de învățământ preuniversitar din întreagă țară. Astfel, în județul Bihor, până la această dată, comisiile Inspectoratului Școlar Județean au reușit să examineze 183 de candidați, din care 144 au fost admiși, 30 respinși, iar alții au fost reprogramați, unii s-au retras ori nu s-au prezentat.
Printre liceele care vor avea noi directori se numără și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și Colegiul Național „Mihai Eminescu”. La Colegiul Național „Emanuil Gojdu” pentru fotoliul de director au concurat trei profesori, iar pentru postul de director adjunct au fost patru candidați. Până la urmă cea mai mare notă dintre cei 3 candidați pentru funcția de director plin a fost obținută de Florin-Liviu Nicoară (fost inspector școlar) – 135,4 puncte, iar pentru cea de director adjunct, Dorina Iova, care a avut cel mai mare punctaj din cei patru participanți – 131,25 puncte.
Liana Papagiannis, actuala directoare a candidat și ea pentru ambele funcţii, însă punctajul ei a fost de 115,5 puncte, iar adjuncta sa, Anca Maria Mile, care a candidat la rândul său pentru ambele funcții, a obținut 123,625 puncte. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” doi candidați s-au luptat pentru funcţia de director şi doi pentru cea de adjunct. Astfel, Livia Muntean a avut cel mai mare punctaj, 143,125 puncte, în timp ce fosta directoare Cristina Marian a avut 131,05 puncte. Funcția de director adjunct va reveni lui, Ioan Cadar care a avut cel mai mare punctaj – 124,725 puncte.
Directorii noi rămân cei vechi
Până la finele lunii trecute cele mai multe examinări au fost făcute pentru posturile de directori de la școlile din județ, iar în săptămâna care s-a încheiat au intrat la examen și candidații pentru unitățile de învățământ din Oradea. În consecință, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, din cei trei profesori înscriși în concurs pentru funcția de șef al unității, Iulius Radu Timar a luat cel mai mare punctaj – 136,6 puncte. În ce privește funcția de director adjunct a liceului, pentru care au dat concurs doi candidați, Marian Călin Perţe a reușit punctajul cel mai mare – 129,675 puncte.
La Liceul de Arte, actualul director, Mihaela Bondor a dat examen și a fost declarată admisă, cu 137,5 puncte. Conform punctajului, ar urma să rămână în continuare directori Florian Hava (Şcoala Gimnazială „Dacia” – 135 puncte), Gheorghe Tirla (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” – 135,25 puncte), Daniela Vîlceanu (Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – 133,875 puncte), Virgil Blage (Colegiul Economic „Partenie Cosma” – 134,25 puncte), Radu Rus (Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” – 141,25 puncte), Dan Nicolae Peter (Palatului Copiilor – 120,375 puncte), Adina Carabas Cozma (Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” – 136,375 puncte), Ruben Filimon (Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” – 141,625 puncte).
Pentru postul de șef al Colegiului Naţional „Iosif Vulcan” a fost declarată admisă cu 131,5 puncte, Simona Martin. Maria Ruge, fostul a director al Colegiului Tehnic „Transilvania” din Oradea, participantă și ea la concurs, a fost reprogramată. Dintre cei examinați până acum, cel mai mare punctaj a fost obținut de Gheorghina Bîrlădeanu – 147,5 puncte. Aceasta s-a înscris la concurs pentru funcția de director a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea.
Concursul continuă până în data de 17 noiembrie, urmând ca în următoarea zi, pe data de 18 noiembrie, să se afișeze primele rezultate, iar între 24 noiembrie și 9 decembrie se vor soluționa contestațiile. Validarea rezultatelor finale se va face în în data de 16 decembrie de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!