Luni dimineaţă a început să ningă peste Oradea, a doua oară în acest an. Deşi a nins ore în şir, zăpada s-a depus prea puţin, din cauza vremii relativ blânde pentru această perioadă a anului.
În jurul orei 7:30 a început să ningă, iar maşinile RER Ecologic Service au intrat în acţiune în jurul orei 8:20. „S-a împrăştiat antiderapant pe străzile cuprinse mai întâi în urgenţa 1, apoi şi cele din urgenţele 2 şi 3”, ne-a transmis Ionel Ban, director în societatea de salubritate din Oradea. Ban ne-a transmis că în urgenţa 1, ce include 149 de străzi, sunt cuprinse intrările şi ieşirile din oraş, artere principale, bulevardele din oraş şi din cartiere (Magheru, Republicii, Cantemir – Nufărului, Dacia, Decebal, Cazaban, Meşteşugarilor etc.). Este vorba despre străzi unde circulă mijloacele de transport în comun.
În urgenţa 2 sunt cuprinse 226 de străzi laterale, îndeosebi din zona centrală, în timp ce în urgenţa 3 este vorba despre 197 de străzi din cartiere, între blocuri sau între case.
Probleme de dimineaţă
Totuşi, la prima oră carosabilul a fost acoperit cu zăpadă, circulaţia fiind îngreunată până când intervenţia RER Ecologic Service s-a făcut simţită. Un alt taximetrist ne-a spus cum pe majoritatea arterelor, între 7:30 şi 8:30 se depusese un strat de zăpadă, iar sub nea era şi niscaiva gheaţă…
Alţi taximetrişti nu au avut obiecţii faţă de felul în care s-a circulat în oraş, de dimineaţă. „La 9 fără 15 maşinile RER erau deja în stradă. Deci, destul de bine s-a circulat”, ne-a răspuns Ştefan Duma, ieşit de trasee de dimineaţă. Un coleg de-al său, Petru Şutic ne-a răspuns că el a ieşit mai târziu, la ora 10, însă nu a avut de ce să se plângă, drumurile fiind bune.
„În condiţii de iarnă”
„Nu sunt drumuri blocate în acest moment dar se circulă în condiţii de iarnă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Bihor, transmis ieri după-amiază. Este vorba despre situaţia la nivel de judeţ. Potrivit purtătorului de cuvânt Horia Carţiş, în judeţ s-a intervenit ieri pentru degajarea drumurilor judeţene cu 33 de utilaje specializate, pe o lungime de 870 de km, „conform priorităţilor date de importanţa drumurilor si circulaţiei pe acestea”. Intevenţiile la nivelul judeţului se realizează pe cele cinci zone: Beiuş, Tinca, Aleşd, Oradea, Marghita. Au fost inspectate cele cinci baze aferente acestor zone pentru a se verifica disponibilitatea materialului antiderapant şi a utilajelor. Stocurile în acest moment de nisip sunt de 8.322 mc2 iar de sare 1.118 tone, transmite CJ Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!