Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea și Nidec au inaugurat luni, 29 octombrie, primul laborator de convertizoare de frecvență, motoare și automatizare industrială din cadrul Universităţii Oradea.
Acest proiect oferă noi oportunități de studiu pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, având posibilitatea de a lucra cu echipamente utilizate în industria automatizărilor.
Investițiile în acest laborator includ renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate, precum și donații de motoare, sisteme de control pentru motoare și diferite instalații de automatizare, echipamente de care vor beneficia studenții din cadrul departamentelor Ingineria Sistemelor Automate, respectiv Inginerie Electrică și Electronică.
Colaborare
„Această colaborare de succes între Nidec Oradea SRL și Universitatea din Oradea va avea un impact pozitiv asupra motivării și cunoștințelor studenților din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei, și nu numai. Este continuarea unui parteneriat știinţific orientat pe promovarea tehnologiilor actuale din domeniul automaticii industriale dar, totodată, un parteneriat de care avem nevoie pentru a face performanţă în educaţie”, a declarat Constantin Bungău, rectorul Universităţii Oradea.
Adrian Buruiană, managerul departamentului de Inginerie din cadrul Nidec Oradea și fost student al Universității din Oradea, a subliniat faptul că „prin punerea la dispoziție a unui laborator dedicat, în care studenții și profesorii se vor familiariza cu convertizoare de frecvență și motoare utilizate în domeniul automatizărilor industriale, reușim să ghidăm studenții către o carieră de succes. Mi-ar fi plăcut să beneficiez şi eu de un astfel de laborator în urmă cu 15 ani”.
Potrivit lui Jeff Ford, directorul general al Nidec Oradea, compania urmează să își extindă prezența în Oradea, în următorii ani, în domenii precum R&D, proiectare și testare de produse, cât și dezvoltare de software.
„Această colaborare cu Universitatea reprezintă un pas important în formarea talentelor de care avem nevoie în Oradea”, a precizat Jeff Ford.
Mircea Gordan, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informaţiei, le-a mulţumit colaboratorilor de la compania Nidec pentru încredere și pentru investiţia în acest domeniu de vȃrf. „Toţi studenţii facultǎţii vor beneficia de acest laborator realizat la cele mai înalte standarde”, a asigurat Mircea Gordan.
„Odată cu acest proiect, considerăm că Nidec a așezat ceea ce înseamnă Responsabilitatea Socială Corporativă acolo unde trebuie să îi fie locul și în România. Spunem asta cu atât mai mult cu cât, în completarea acestui proiect, Nidec a acceptat să colaborăm pentru acordarea unui număr de trei burse pentru studenți. Studenții interesați pot aplica pentru aceste burse începând de azi pe site-ul nostru’’, a informat Florin Rojan, directorul executiv al Asociația D’Apetresii, ONG-ul prin care a fost derulat acest proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!