Dacă în acele vremuri carnea de peşte era singura carne care se mai găsea, acum românii au de unde alege. Bani să fie. Totuşi, de Revelion, prea puţine sunt mesele de pe care lipseşte peştele. Chiar dacă pentru achiziţionarea lui trebuie stat la coadă.
Magazinele de profil s-au aprovizionat din belşug cu peşte de mai multe soiuri. Astfel, la magazinul din Piaţa Cetate, kilogramul de fitofag se vindea cu 10 lei, cel de crap şi de amur cu 16 lei, iar cel de păstrăv cu 28 de lei.
Conform tradiţiei, cine consumă peşte în noaptea dintre ani va trece printre greutăţile anului care vine ca peştele prin apă, iar solzii peştelui simbolizează bani. În nici un caz în noaptea de Anul Nou nu trebuie consumată carne de pasăre scurmătoare. Cei care vor consuma astfel de carne vor risipi tot ce adună în anul nou.
Citiți principiile noastre de moderare aici!