O fetiţă de opt ani a ajuns la spital sâmbătă după ce a trecut şoseaua în fugă, nesupravegheată şi fără să se asigure pe o trecere de pietoni semaforizată. Nenorocirea s-a întâmplat la Lugaşu de Jos, unde şoferul timişean G.B. (21 ani) conducea un autoturism pe D.N.1, pe direcţia Oradea – Cluj. Poliţiştii spun că nu doar micuţa e de vină ci şi tânărul şofer care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.
Aceleaşi cauze au dus tot sâmbătă la producerea unui alt accident la intersecţia străzilor Cazaban şi Salcâmilor din Oradea, soldat cu rănirea unui motociclist. Tânăra orădeancă M.I.A., de doar 19 ani, rula cu o maşină în zonă şi în intersecţie a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure. Fata a acroşat astfel cu maşina o motocicletă condusă din sens opus de orădeanul L.H.C. (30 ani) care a încălcat linia simplă continuă, intrând pe sensul opus. Şi duminică spre prânz aceleaşi cauze au produs un accident, tot la Oradea. Pe str. Războieni şoferul (I.G., 56 ani), din Auşeu, conducea o maşină, dar nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere şi nu a acordat prioritate de trecere. Bărbatul a acroşat cu maşina o motocicletă condusă regulamentar de B.R. (30 ani), din Satu Mare. Acesta a suferit răni multiple şi s-a impus spitalizarea.
Pentru a evita
Poliţiştii bihoreni sfătuiesc şoferii să nu nesocotească priorităţile de trecere indiferent că e vorba de vehicule sau pietoni. Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare, să folosească corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă, să îşi pună centura de siguranţă fiindcă aceasta le poate salva viaţa în caz de accident.
Poliţiştii avertizează şoferii să nu conducă sub influenţa alcoolului şi nici dacă se simt obosiţi, iar călătoriile trebuie planificate astfel încât să nu parcurgă într-o zi mai mult de 300 de kilometri şi să oprească pe traseu pentru a se destinde.
„Un plus de atenţie” se recomandă şoferilor la intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, dar şi vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în siguranţă autoturismul.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!