„Doar jumatate din cladirile în care functioneaza cabinetele medicilor au fost identificate si inventariate”, declara Foldes, adaugând ca în Oradea functioneaza peste 100 de cabinete medicale, fie ale medicilor de familie, fie ale celor de specialitate.
În acelasi timp însa, Foldes face cunoscut faptul ca sunt si cabinete ale medicilor de familie ce se afla în linie dreapta pentru pentru vânzarea de catre Consiliul Local catre medici: 15 pe strada Onisifor Ghibu, 15 în Piata Devei si noua pe strada Horia. Cu toate acestea, spune Foldes, Oradea se confrunta în continuare cu problema spatiilor locative pentru cabinetele medicilor.
S-a ajuns chiar la situatii fara iesire, la prima vedere, în procesul de vânzare a cabinetelor: „Sunt cabinete medicale în care îsi desfasoara activitatea doi medici de familie!”, dezvaluie Foldes, care exemplifica astfel la ce situatii se poate ajunge: doi medici pe un cabinet! Cui îi vinzi spatiul?!
Cu degetul spre ASP
„În acele cartiere pe care le construim acum, statul nu se îngrijeste pentru înfiintarea de unitati sociale. Asteptam din partea Autoritatii de Sanatate Publica o strategie privind accesabilitatea unitatilor sociale”, arata Foldes, aratând cu degetul institutia condusa de dr. Ritli Ladislau, sustinut în functie tocmai de catre UDMR!
Consilierul local a atins si problema centrelor medico-sociale, spunând ca, la dimensiunile sale, Oradea ar trebui sa aiba câteva sute de paturi în asemenea centre, pentru persoanele în vârsta, care nu se pot îngriji singure. Însa acest lucru nu se întâmpla pe malurile Crisului Repede…
În fine, Foldes a cerut ca de acum înainte spitalele sa prezinte Consiliului Local Oradea situatii periodice, în conditiile în care municipalitatea finanteaza lucrari de reabilitare a spatiilor spitalicesti. „În acest moment nu exista comunicare asa cum ar trebui între directorii de spitale – ASP – CAS – Primarie”, crede alesul local.
Calin Corpas
Trimite articolul
Xmacar de ne-ar asigura si noua niste locuri de munca,tinerilor medici de familie care suntem nevoiti sa mergem prin sate,iar cei din Oradea au cate 2500–3000 pacienti pe liste….
ca sa termini o fac te costa nu gluma dar numai copii de doctor au mari sanse de ale ocupa.noi trebuie sa mergem in alte tari sa ne punem in aplicare meseria.asa ca dragi romani numai la noi vezi asa ceva