Ghid în acest muzeu, cu acest prilej, a fost profesoara de istorie-geografie Otilia Peti. Otilia Peti spune că Muzeul materialelor didactice a fost înfiinţat la idea directorului.
„Ne-am gândit că e păcat de materialele didactice pe care le mai avem, fiindcă este adevărat că foarte multe s-au pierdut deoarece nimeni nu s-a gândit până acum că vor mai folosi. Împreună cu copiii mei din clasa a XI-a ne-am gândit să le dăm viaţă acestor materiale didactice încă o dată”, explică profesorul Otilia Peti.
Aceasta spune că în muzeu sunt material didactice vechi de 50-100 ani.
„Asta am reuşit noi să păstrăm, dar mai important de atât, noi ne-am gândit că profesorii ar putea să ţină aici o lecţie ca acum 50-100 de ani. Categoric unele dintre ele mai pot fi utilizate, dar altele sunt doar piese de muzeu. Cea mai veche piesa a noastră e un ierbar din 1903. Copiii au fost de-a dreptul impresionaţi de ierbar, fiindcă au pus mâna pe munca unui elev de acum mai bine de 100 de ani ”, spune dascălul
Din materialele găsite, organizatorii au realizat un muzeu pe trei secţiuni. „Există partea de ştiinţe, cea de materiale tehnice care se pot folosi de fiecare dintre profesorii noştri fiindcă sunt aparate de proiecţie: epidiascope, episcope, aparate de proiecţie pentru peliculă de 16 mm; toate au filme”, spune profesoara.
„Nu doate se pot folosi, dar noi chiar încercăm să le dăm viaţă încă o dată. În totalitate, acest muzeu este munca elevilor, sunt ideile lor”, a precizat Otilia Peti.
Andreea Stanciu, din clasa a XI este una dintre elevele care a participat efectiv la realizarea acestui muzeu.Andreea este pasionată de istorie spune că i se pare interesant “să descoperim ceea ce este trecutul nostru şi ceea ce urmează să fie viitorul nostru”.
În partea de ştiinţe, cutiile de disecţie i se pare profesoarei Otilia Peti că au cea mai interesantă poveste. Ele erau aruncate în podul şcolii. Copiii împreună cu profesorii au descoperit vreo 5 cutii, le-au refăcut piesă cu piesă, au încercat să le reconstitute, să le dea viată.Copiii pot afla ce face fiecare din acea piesă, una feliază, de exemplu, pot fi descoperite substanţele care se foloseau la disecţie,
Citiți principiile noastre de moderare aici!