Teatrul Szigligeti anunţă un spectacol de excepţie pe scena orădeană. După un succes răsunător al premierei pe Broadway în 1956, musicalul My Fair Lady a devenit o prezență constantă în repertoriile teatrelor, iar adaptarea cinematografică din 1964, cu Audrey Hepburn și Rex Harrison l-a făcut popular în lumea întreagă.
Mitul antic al sculptorului îndrăgostit de statuia perfectă pe care a creat-o a fost sursa inspirației lui Bernard Shaw pentru piesa Pygmalion, care a stat la baza libretului musicalului.
Higgins, un celebru profesor de lingvistică, expert în arta foneticii, exasperat de felul în care englezii își maltratează limba maternă, o jigneşte pe Eliza Doolittle, o fată simplă care vinde flori pe străzile Londrei, pentru vorbirea ei „subumană”. Sigur de sine, îi propune un pariu Colonelului Pickering, specialist în dialecte indiene: dacă lucrează cu Eliza timp de șase luni, o va putea prezenta drept o doamnă din înalta societate la Balul Ambasadei.
Povestea îndrăgită a profesorului Higgins și a Elizei Doolittle ajunge acum la Oradea în 12 şi 13 februarie, de la ora 19:00, în montarea celebrului regizor Andrei Șerban. Melodiile musicalului vor fi cântate în original, în limba engleză. Spectacolul este o coproducție a Trupei „Harag György” a Teatrului de Nord Satu Mare și a Filarmonicii „Dinu Lipatti”.
[eadvert]
Spectacolul „My Fair Lady” este produs pe baza comenzii Tams-Witmark LLC în cadrul unui acord special între Concord Theatricals Ltd. Londra și Agenția Teatrală și Literară Theatrum Mundi din Budapesta.
Decorurile spectacolului sunt semnate de Irina Moscu, regizor asociat este Daniela Dima, coregrafie aparţine Johannei Bodor iar costumele sunt create de Kiss Zsuzsanna. Traducerea textului a fost realizată de Baráthy György. Biletele se găsesc pe https://szigligeti.biletmaster.ro. Durata spectacolului este de două ore şi 30 de minute.
„Inovator, dar fără efecte derizorii, simplu, la concretul substanței tematice, acest musical dezvoltă teatral emoție. Este o lecție exemplară pentru tendințele de expresie novatoare care sufocă fără logică teatrul contemporan”, spune despre spectacol criticul de teatru Ileana Lucaciu, care subliniază „interpretarea modernă, strălucită, a unui text clasic”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!