Timp de șase luni, cursanții vor fi pregătiți teoretic dar și practic, la pensiuni și restaurante din zonă.
„Formarea profesională a locuitorilor din Apuseni poate conduce la creșterea calității serviciilor turistice în această zonă, premisă a unei dezvoltări durabile a arealului montan” consideră Cristian Dogar, manager de proiect.
Cursuri similare se vor organiza şi în alte localităţi în cadrul proiectului „Oportunități de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munților Apuseni”, cofinanțat din Fondul Social European prin POS – Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.
Și la calculator
„Proiectul realizat de CET Cluj și Universitatea Babeș-Bolyai, oferă oportunități de formare profesională în meseriile de bucătar și barman-ospătar precum și de dezvoltare a competențelor legate de utilizarea computerelor pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistență din zona montană a județelor Alba, Bihor și Cluj”, mai informează CET Cluj. Proiectul mai cuprinde o campanie de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, consiliere și asistență pentru antreprenori și suport acordat autorităților locale pentru elaborarea și implementarea strategiilor integrate pentru diversificarea economiei locale.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!