De regulă organizată în 12 octombrie, de Ziua Oradiei, festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate în anul şcolar 2016 – 2017, la olimpiadele școlare organizate de Ministerul Educației Naționale a avut loc ieri, în deschiderea şedinţei ordinare a Consiliului local.
„Premierea a rămas o tradiţie anuală. Este important să arătăm aprecierea noastră faţă de munca lor, contează mai puţin că facem asta în 12 sau în 26 octombrie”, susţine primarul Ilie Bolojan, precizând că amânarea a fost o chestiune care ţine strict de contabilitate şi organizare.
Cele 65 de „vedete” şi profesorii care i-au ajutat în dobândirea statutului au ajuns cam cu o oră înainte de începerea şedinţei şi au fost primiţi cu locuri rezervate nominal.
În deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Ilie Bolojan s-a adresat elevilor, profesorilor și părinților prezenți în sală:
„O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunități, iar locomotivele sunt oamenii performanți. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm și să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunității. Elevii noștri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba fața orașului nostru și vor fi mândria întregii comunități. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanță fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar și pe părinții care îi susțin și le sunt mereu alături”.
De înmârea diplomelor s-au ocupat cei doi viceprimari, Mircea Mălan și Florin Birta. Împreună cu diploma şi felicitările de rigoare, fiecare olimpic şi fiecare profesor a primit din partea Primăriei un premiu în valoare de 600 de lei.
În alcătuirea listei au fost luate în considerare următoarele condiţii: obținerea de rezultate deosebite la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2016 – 2017; organizarea olimpiadei de către Ministerul Educației Naționale; semnatarul diplomei la olimpiada organizată să fie Ministerul Educației Naționale și unitatea de învățământ să fi transmis o copie a diplomei emise de acest Minister.
Pe unităţi şcolare, în competiţia diplomelor conduc Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome.
Emoţionant pentru cei mai mulţi dintre elevi, momentul festiv i-a cam plictisit pe unii dintre aleşii aşezaţi în jurul mesei ovale. Noroc cu telefoanele mobilele şi cu internetul, altfel poate chiar picoteau uşor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!