În perioada 10 mai – 15 iunie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Ordine Publică, în parteneriat cu derulează proiectul preventiv „de libertate”. În prezent, România se confruntă cu apariţia consumului de produse ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psiho-active, care s-au dovedit a fi deosebit de periculoase pentru sănătate. Efectele acestor substanţe sunt similare celor date de substanţele psihotrope, având efect direct asupra creierului uman.
Prevenire în şcoală, familie şi comunitate
Proiectul „Dependenţi de libertate” are ca scop informarea elevilor de gimnaziu şi de liceu precum şi a altor categorii de tineri, a familiilor acestora şi a întregii comunităţi cu privire la efectele nocive ale substanţelor şi plantelor denumite generic etnobotanice. Astfel, proiectul se axează pe trei domenii de intervenţie, respectiv prevenire în şcoală, familie şi comunitate. Obiectivele proiectului: Informarea elevilor şi părinţilor din judeţul Bihor cu privire la etnobotanice, conştientizarea comunităţii locale cu privire la efectele nocive ale substanţelor şi plantelor în cauză.
Beneficiarii acestui proiect sunt elevii din ciclul gimnazial şi liceal, tinerii din sistemul universitar, părinţi şi membri ai comunităţii locale.În acest sens reprezentanţii CAPC Bihor, cei ai SOP din cadrul IPJ Bihor, alături de cei de la CEPCA Bihor, vor organiza în perioada imediat următoare diverse înâlniri, mese rotunde şi seminarii cu grupurile ţintă.
A.L.
Puşcărie pentru cei cu etnobotanice
Alte etnobotanice pe piaţă, „legale”
NU, consumului de „etnobotanice”!
Citiți principiile noastre de moderare aici!