Evenimentul a avut loc săptămâna trecută și la el au participat atât copii, cât și adulți. Voluntarii organizației, participanți la cursurile de filosofie, au fost inspirați de spusele lui Platon, că ar fi indicat ca cei mici să trăiască înconjurați de exemple pozitive, de povești cu tâlc, de legende și mituri care să le fie modele bune de pus în practică în multe dintre momentele trăite în aventura numită viață, pentru a alege această poveste.
Cei mici au apreciat păpușile realizate manual, decorul, muzica. Unii dintre copii au ales să participe la ambele reprezentații. Astfel au aflat despre felul în care Momo, o fetiță orfană care se dovedește a avea o inimă de aur, ajunge să trăiască într-un orășel micuț, înconjurată de oameni simpli (un frizer, un zidar, un măturător, mai mulți copii ș.a.).
Micuța i-a salvat pe aceștia de domnii cenușii – cei care le furau timpul localnicilor transformându-i în oameni care nu mai trăiau ghidați de bunătate și sinceritate, ca înainte, ci se comportau asemenea unor mici mașinării „proiectate” să producă, să consume, să respire și să doarmă. Fetița, ajutată de broscuța Casiopeea l-a întâlnit pe Maestrul Ora, acesta a dus-o în camera tainică și i-a spus secretul timpului. Momo a descoperit apoi cămările unde domnii cenușii au înghețat florile clipelor și atingându-le cu floarea magică primită în camera tainică a redat timpul prietenilor săi. Intrarea la spectacol a fost liberă, iar evenimentul a fost susținut integral de voluntari și a făcut parte din programul Târgului de Crăciun de la Cetatea Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!