În contextul implementării noului contract privind delegarea serviciului de salubritate, încheiat între Primăria municipiului Oradea şi compania RER Vest, respectiv a contractelor între operatorul de salubritate şi locuitorii oraşului, RER Vest face câteva precizări pentru clienţii persoane fizice care locuiesc la case.
„Din motive logistice, în gospodăriile care deja au încheiat un contract de salubritate cu RER Vest, înlocuirea colectării deşeurilor reciclabile din sacii galbeni cu colectarea din pubele dotate cu microcip unic, implicit schimbarea modului de tarifare pentru această fracţie, se va putea opera doar din 1 iunie. Astfel, RER Vest apelează la înţelegerea clienţilor săi şi le solicită să adreseze aceste cereri abia începând cu 1 iunie, când echipele companiei vor putea merge la adresa indicată de clienţi, pentru a monta microcipul pe pubela în care se vor colecta deşeurile reciclabile. Atenţie: acest recipient trebuie să fie deţinut de client, indiferent că este vorba de vechea pubelă destinată pentru colectarea deşeurilor menajere şi acum înlocuită de noi recipiente, fie că este vorba de una nouă, achiziţionată de proprietarul gospodăriei”, transmite operatorul.
Modificarea vine ca urmare a discuțiilor purtate de orădeni cu Primăria, pentru că anterior contractul propus de RER propunea plata unei sume fixe pentru reciclabile, indiferent de cantitatea de deșeu produsă.
[eadvert]
Orădenii de la case care încă nu au încheiat noul contract de salubritate cu RER Vest vor putea opta pentru această variantă de tarifare a fracţiei uscate în momentul semnării contractului. ÎAstfel, în momentul furnizării recipientelor pentru colectarea fracţiei reziduale şi fracţiei biodegradabile, echipele RER Vest vor monta şi microcipul pe pubela destinată colectării fracţiei reciclabile.
23 de asociații de proprietari
Până la această dată, la case, din 20.400 de contracte au fost semnate deja 17.635, iar în ceea ce privește situația la blocuri, doar 23 asociații de proprietari din 877 au semnat noile contracte de salubritate. Din data de 1 aprilie, în municipiul Oradea au intrat în vigoare noile reguli şi tarife pentru colectarea separată a deșeurilor, orădenii urmând să plătească pentru deşeuri în funcţie de cantitate.
În cazul asociațiilor de proprietari, cele care au semnat deja contractul vor plăti pe principiul „plătești cât arunci”, iar cele care nu au semnat încă vor avea avea un tarif de 17,87 lei, în cazul în care optează să semneze până la finalul anului un act adiţional la contractul actual. Dacă asociațiile vor alege totuși să nu semneze acest act adiţional, se va aplica direct tariful de 20 lei/persoană, mai spune comunicatul. JB-C.GH.
Trimite articolul
Xdaca angajatii RER Vest nu au ajuns la asociatii pentru a se pune de acord cu noile contracte, , de ce asociatiile sunt taxate cu tarif preferential ptr RER si primarie… ?!? Poate ar fi bine de stiut la cate asociatii s-a prezentat angajatii RER ptr incheierea noilor contracte… Deci, ptr ca prestatorul nu se sinchiseste sa-si faca treaba, cetateanul de la bloc este bun de plata… Rusine primarului , care a fost ales de cetatenii acestui oras , nu sa apere interesele unui prestator de servicii privat, ci a cetateanului, platitor de taxe si impozite ( tot mai mari, de la an, la an…)
D-le primar !
La asociatia Speranta, se pune din oficiu la plata cheltuielilor pe scara, o persoana din oficiu, chiar daca in apartamente nu locuieste nimeni. Intrebarea este, de ce vor fi obligati acei proprietari prin HCL, a facturarii gunoiului menajer, daca nu exista ?
Vi se pare normal ca acel proprietar sa plateasca gunoiul daca nu locuieste nimeni in acel imobil ?
Si sunt zeci de apartamente in care nu locuieste nimeni.
-
La asociatia Postavarului 7 s a deschis un centru de colectare, dupa toate standardele occidentale, va asteptam cu drag!
Voi (RER) sunteti chiar batuti in cap ??? Ce schimbare mai visati? Pe ce tomberoane montati voi Cip , cand nu ati dat nici saci galbeni ???
Articol de caca, firma de caca ….
Mai bine v-ati tine de programul de colectare , veniti sa luati plasticul cand aveti chef !
Mxxe primariei pentru cardasia murdara cu RER.
Nu e o schimbare ci intrare in normalitate.Contractul e cu persoana nu cu sacul galben.
Cipat sau nu recipientul se fac bani din deseurile di plastic
.Va trebuit ceva vreme(si reclamatii) sa treceti peste orgolii.
Tarifare separata se stie face, dar cand vreau sa arunc ceva in recipientul maro, nu pot ca e plin. Container nu-l pot numi ca e un pic mai mare decat un cos de gunoi de pe strada si asta trebuie sa deserveasca, cate apartamente??? Si asa o sa vina amenzile la asociatii, ca locatarii nu respecta reciclarea si o sa platim si mai mult pentru ca ce-o sa faci cu gunoiul? O sa il arunci in containerul negru la pret de lux, ca doar nu o sa-l duci inapoi in apartament…
-
Lasa ca Birta face bani bun din gunoi.
Treaba miroase ca şi fãcutã din pix.
Corect platesti cat arunci dar in loc sa il puna pentru colectare il arunca la vecinu care va fi incasat pentru gunoil altcuiva sau direct pe strada iar la sfarsitul lunii va fi incasat cu zero iar restul vor suporta mizeria si idiotenia unor primari care nu s-au gandit ca nu e corect a incasa pe kg gunoiul. Spor la haos si la mirosuri care ar trebui sa le igita alesii.