Coagularea de jos în sus a mișcării patronale din România, adică din țară către București, prinde contur. „În sfârșit, mediul de afaceri a înțeles că doar împreună, organizațiile patronale și asociațiile profesionale pot avea un cuvânt greu de spus în evoluția economiei românești. Este greu de înțeles cum, în cei 26 de ani de după Revoluție, nu s-a putut înfăptui o apropiere și conlucrare majoră între reprezentanții mediului de afaceri din România”, spune Ioan Lucian.
Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a inițiat, iar demersului făcut de cea mai veche confederație patronală din România, i s-au alăturat Camera de Comerț și Industrie a României, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Uniunea Generală a Industriașilor din România, realizarea unui Acord de Parteneriat între toate organizațțiile patronale și asociațiile profesionale din județele României.
S-au semnat până acum Acorduri de Parteneriat în Bihor, Cluj, Dolj și joi, 27 Aprilie, în Timiș.Șapte organizații patronale și asociații profesionale au semnat în Sala Revoluției din sediul Consiliului Județean, Acordul de Parteneriat propus de Uniunea Națională a Patronatului Român.
Au fost prezenți la acest eveniment istoric, pentru mediul de afaceri timișorean, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Călin-Ionel Dobra, consilierul personal al primarului Timișoarei, domnul Florin Răvășilă, reprezentanți ai unor instituții de control, oameni de afaceri.
Secretariatul asocierii, denumite generic Forumul Organizațiilor Patronale (FOP), va fi deținut pentru primele 6 luni, de către UNPR Timiș și va prezenta, în cel mai scurt timp, agenda de activități și obiectivele ce și le propune FOP Timiș.
„S-a întâmplat, în sfârșit, să aveți înțelepciunea de a găsi formula prin care, în mod unitar, mediul de afaceri din Timiș să reprezinte interesele firmelor din județ, pe câteva direcții importante. Consiliul Județean va fi un partener deschis și cooperant pentru dumneavoastră, cei ce reprezentați interesele mediului de afaceri”, a subliniat președintele Consiliului Județean, domnul Călin-Ionel Dobra, în cuvântul său de salut adresat semnatarilor Acordului de Parteneriat.
„Dacă vom reuși și la Prahova, Brașov, Iași și Constanța, adică în restul de capitale regionale, să semnăm acest Acord, vom putea vorbi de o acțiune fără precedent în România a organizațiilor patronale și asociațiilor profesionale, ce coagulează, în mod semnificativ, mișcarea patronală din țara noastră”, le-a transmis președintele UNPR, domnul Ioan Lucian, prezent la acest eveniment în Timișoara, cum, de altfel, a fost prezent și la Oradea, Cluj-Napoca și Craiova.
Citiți principiile noastre de moderare aici!