Universitatea din Oradea poate găzdui studenți „freemover”. Acest lucru reprezintă o oportunitate deosebită pentru studenți, în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții.
[eadvert]
Astfel, studenții Universității din Oradea își pot continua studiile la universități străine, iar studenți de la alte universități pot studia la UO.
Un „freemover” este un student înmatriculat la o universitate, care dorește să urmeze cursurile unei alte universități din străinătate, dacă nu există acorduri de colaborare între cele două instituții de învățământ superior. Studenții care optează pentru mobilitatea freemover își organizează perioada de studiu la instituția gazdă în mod individual. Mobilitățile sunt de tip: Incoming și Outgoing.
Universitatea din Oradea poate găzdui studenți freemover în următoarele condiții: durata unei mobilități este de un semestru sau un an universitar, candidații trebuie să facă dovada cunoașterii limbii programului de studiu (română/engleză), iar studenții trebuie să aibă acordul scris al instituției de origine.
Taxe de disciplină
Pentru a candida la acest tip de mobilitate, candidații trebuie să completeze formularul de candidatură (Application Form for Freemovers), contractul de studiu (Learning Agreement) cuprinzând lista cursurilor pe care doresc să le frecventeze pe perioada mobilității. Contractul de studiu va fi aprobat în prealabil de instituția de origine, respectiv de facultatea la care studentul urmează să își desfășoare activitatea. În vederea înmatriculării, candidații vor plăti taxe de disciplină, în funcție de programul de studiu ales.
Candidații care vor fi admiși pentru a participa la mobilitate în calitate de freemover vor fi înmatriculați la facultatea gazdă din cadrul Universității Oradea, pe perioada mobilității.
În plus, la începutul fiecărui semestru, facultățile vor transmite către Departamentul de Relații Internaționale lista nominală a studenților freemover aflați în mobilitate.
De asemenea, la finalul mobilității, facultatea va elibera studenților certificatul de prezență și foaia matricolă, iar o copie a documentelor eliberate va fi transmisă către Departamentul de Relații Internaționale în ultima zi de mobilitate.
Documente necesare
Pentru a participa la mobilitate, studenții trebuie să completeze un formular de candidatură (Application Form for Freemovers), să depună o copie legalizată după diploma de bacalaureat sau echivalent (pentru studii de licență), o copie legalizată după diploma de licență (pentru studii de master), foi matricole pentru anii de studiu absolviți, contract de studiu (Learning Agreement) semnat de instituția de origine, copie simplă după actul de identitate (carte de identitate/pașaport).
Termenul de depunere a documentelor de candidatură pentru cetățeni non-UE este 30 iunie pentru semestrul întâi sau pentru un an universitar, respectiv 30 noiembrie pentru semestrul al doilea.
Cetățenii Uniunii Europene trebuie să își depună documentele de candidatură până în ultima zi înainte de începerea fiecărui semestru.
Pentru studenții Universității din Oradea, durata unei mobilități de tip freemover este de un semestru sau un an universitar. Pentru a participa la astfel de mobilități, candidații trebuie să facă dovada cunoașterii limbii programului de studiu și să aibă acordul scris al instituției gazdă.
La fel ca studenții străini, pentru a candida la acest tip de mobilitate, studenții orădeni vor depune o cerere la secretariatul facultății pentru aprobarea participării la mobilitate, vor completa contractul de studiu (Learning Agreement), împreună cu responsabilul cu relațiile internaționale din cadrul facultății. Acesta va cuprinde lista cursurilor pe care doresc să le frecventeze pe perioada mobilității. În final, contractul de studiu va fi aprobat de ambele instituții.
La finalul mobilității, instituția gazdă va elibera studenților certificatul de prezență și foaia matricolă, iar o copie a documentelor eliberate va fi transmisă către Departamentul de Relații Internaționale după finalizarea mobilității. Pentru a participa la mobilitate, studenții au nevoie de contract de studiu (Learning Agreement) și cererea pentru participarea la mobilitate freemover.
Citiți principiile noastre de moderare aici!