Miresme îmbietoare, gusturi inconfundabile şi culori atrăgătoare. Toate au invitat la o călătorie irezistibilă în gastronomia internaţională.
Miercuri, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, elevii grupelor de franceză din clasele a IX- a A şi a IX- a D, coordonaţi de prof. Loredana Vereş, şi-au suflecat mânecile, şi-au pus şorţurile şi au „copt” o prezentare inedită a bucătăriilor lumii. Adolescenţii au realizat o treabă excelentă din care nu au lipsit ingredientele esenţiale: dăruire, entuziasm, plăcere, bună-dispoziţie.
România, Ungaria, Italia, Franţa, Spania, Mexic, Portugalia, China, Japonia au fost ţările „vizitate” de tinerii care au scos au scos de prin cămară tot ce aveau mai gustos şi mai apetisant.
Meniul pregătit a cuprins: bulz, pită ţărănească, gulaş, tort Doboş, pizza, paste, jamon, chorizo, guacamole, tacos, sushi şi ceai chinezesc. Câte ceva pentru toate gusturile, un amestec de savoare şi tradiţie.
Totul a fost condimentat din belşug cu recorduri culinare aflate în Guinness Book şi curiozităţi din aceasta lume fascinantă.
Ştiaţi că mierea nu putrezeşte niciodată? Lipicioasă treabă! Şi pentru că orice masă adevărată începe cu urarea de „Poftă bună”, cu această ocazie elevii au aflat cum „sună” această urare şi în alte limbi ale lumii. Cum încântarea ochiului stârneşte pofta pântecului, Estera, Ştefania şi Oana (clasa a XI-a A), „maeştri gastronomi”, au creat cea mai mare şi mai frumoasă faţă de masă din şerveţele de hârtie.
Pe rând, elevii claselor IX-XI s-au înfruptat din tot ce le-au pregătit colegii lor.
„Cireaşa de pe tort” a fost concursul de la final, ce „s-a lăsat” şi cu premii dulci pentru câştigători, iar întrebările au vizat informaţiile pregătite de elevii celor două clase organizatoare.
Câştigătorii au fost următorii: Marincaș Denis (IXA), Bala Raluca (IXB), Cservac Jozsef (IXC), Crăciun Raluca (IXD), Sferle Andrei (XA), Rădoi Ștephania (XB), Ciorba Sebastian (XC), Haiduc Emma (XC), Zlibuț Ionuț (XD), Arusoaiei Rareș (XIA), Morar Teodora (XIB), Farkas Yvette (XIC) și Bochiș Alexandra (XID).
Citiți principiile noastre de moderare aici!