În județul Bihor se vor construi în total un număr de 17 creșe noi, din care 8 sunt prin PNRR, iar 9 cu fonduri de la bugetul de stat. Prin finalizarea acestora, numărul total al locurilor pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani va ajunge la 940. În localitățile din zona metropolitană, prin programul inițiat de Cseke în primul său mandat la conducerea Ministerului Dezvoltării, se vor construi creșe noi în Sântandrei, Sânmartin, Oșorhei și Paleu, iar numărul total al locurilor va fi de 370, ceea ce va degreva presiunea care încă există asupra creșelor din Oradea.
„Legat de programul de construire de creșe avem finanțare și pe PNR, avem și finanțare și pe bugetul de stat. Ne-am asumat 110 creșe, cu șanse ca să avem o prorogare de termen până în august anul viitor, cu șanse bune să realizăm aceste 110 creșe. În Oradea avem cele două creșe, una finalizată, care în curând înțeleg că va fi și deschisă, cea din cartierul Nufărul, și creșa mai mică, care este în execuție pe Aluminei. În județul Bihor, următoarea creșă care va fi predată comunității locale va fi Marghita. În două, trei săptămâni o să reușim să o predăm. Suntem avansați și la Beiuș și la Salonta.
În zona metropolitană a Oradei sunt mai multe creșe, prin intermediul cărora, practic, municipiul Oradea își va putea rezolva problema lipsei locurilor în creșe. Avem prevăzută realizarea de creșe la Oșorhei, Nojorid, Paleu și la Sântandrei. În continuare susțin că acesta este unul dintre cele mai importante programe ale României, pentru că vine să răspundă la această nevoie acută de a avea și mai multe locuri în creșe, și este o investiție care susține natalitatea și necesitatea de a face ceva cu această problemă demografică pe care o avem.” a declarat ministrul Cseke Attila.
Citiți principiile noastre de moderare aici!