Una dintre gazde a fost fermierul de top Dan Corbuț care deține și loturi experimentale.
[eadvert]
“La inițiativa domnului ministru am identificat posibile investiții în infrastructura de desecare, astfel încât aceasta să poată fi folosită și pentru a iriga suprafețele învecinate. Județul Bihor deține 2.985 km de canale de desecare. Avem cele 4 râuri (Barcău, Ier, Crișul Repede și Crișul Negru), dar și canale de legătura care chiar și astăzi, în perioadă de secetă extremă, rețin cantități importante de apă.
Propunerile fermierilor vor fi transformate în propuneri concrete adresate ANIF București, începând cu ziua de luni, astfel încât implementarea să înceapă cât mai repede posibil”, anunță subprefectul concluziile vizitei de sâmbătă.Ministru Petre Daea a ajuns ]n Bihor în contextul în care impreună cu Directorul General ANIF vizitează județele din centrul, vestul și sudul țării pentru a constata la fața locului pagubele cauzate de lipsa apei.
4 ore a petrecut ministrul cu fermierii timp în care subprefectul spune că “le-am prezentat fermierilor măsurile rapide implementate de la preluarea mandatului: deluni încep plățile restante la subvenția pentru motorină, începând cu această săptămână, fermierii pot recolta masa verde din culturile compromise 100% de secetă și o pot folosi ca furaj pentru zootehnie; începând cu data de 20.07 se vor putea accesa credite de până la 3 x valoarea subvenției atestate de APIA prin adeverință, pe o perioadă de 3 ani cu o dobândă fixă de 2% + ROBOR”.
În teren alături de ministru au fost și Bodea Traian, Director General adjunct ANIF, Gligor Claudiu, director ANIF Bihor și Marius Stefan, Director Adjunct Direcția Agricolă Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!