Au fost prezenți și reprezentanții liderului de asociere care execută lucrările, Construcții Bihor SA, în frunte cu președintele Consiliului de administrație al firmei, Gavrilă Ghilea.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 26.495.405,85 lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere. Lucrările au început în 17 februarie. Proiectul vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a resurselor, prin reabilitarea termică a acoperișului și a subsolului, modernizarea instalațiilor electrice și de iluminat, inclusiv utilizarea corpurilor de iluminat LED, modernizarea instalațiilor sanitare, de încălzire și răcire pentru reducerea consumului energetic, instalarea echipamentelor performante pentru ventilație cu recuperatoare de căldură, montarea unor stații de alimentare pentru vehicule electrice.
Prin aceste lucrări, se urmărește nu doar reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie, ci și creșterea confortului cetățenilor care accesează serviciile Primăriei, precum și a angajaților instituției.
În intervenția sa, primarul Florin Birta a ținut să remarce faptul că prin aceste lucrări se realizează prima intervenție de anvergură la clădirea primăriei de la construcția ei în 1902.
„La etajul doi din primăria Oradea, unde, practic, aici avem în implementare primul proiect pe PNRR pe valuL renovării, o componentă gestionată de Ministerul Dezvoltării, în ceea ce înseamnă, practic, reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirilor. Este un proiect de 5 milioane de euro plus TVA, prin care se reabilitează integral această clădire, de la partea de hidroizolație, la termoizolație, până la acoperiș, la interioare, la partea de pardoseală. Totul se reabilitează, astfel încât, la finalul lucrărilor, clădirea să fie mai eficientă din punct de vedere energetic, din punct de vedere termic, să reducă pierderile și, bineînțeles, emisiile de carbon să fie mai scăzute. Este primul proiect din multe alte proiecte pe care le avem pe valul renovării. 26 de școli, clădirea maternității, bazinul olimpic vechi din Oradea, plus 23 de blocuri care vor intra toate în reabilitare, sunt în procedură de licitație și urmăm ca în cel mai scurt timp să finalizăm licitațiile și să dăm drumul la lucru. Această reabilitare, cred că nu s-a mai făcut la clădirea primăriei de când a fost construită. Constructorii, în momentul în care au dat jos acoperișul, au găsit o plăcuță pe care scria 1902 când a fost construită primăria. Deci aici se vede că peste 100 de ani a durat de când s-a construit primăria până când a intrat într-o reabilitare generală. Noi am reușit să eliberăm tot etajul doi, am mutat colegii din primărie de la direcțiile care funcționau aici în alte zone din oraș ca să dăm posibilitatea constructorilor să aibă front, și mulțumesc firmei Construcții Bihor pentru că s-a mobilizat exemplar și lucrează astfel încât să ne încadrăm în termenele stabilite prin contract. Va fi un proiect de succes care se va termina la timp. Ne vom încadra în termen și cu siguranță și cu celelalte proiecte pe care le avem ne vom încadra.” a afirmat primarul Florin Birta.
Trimite articolul
XMăi Attila, de ce nu faci vizite la niște obiective de producție industrială sau alimentară ? De ce te preocupă mai mult condițiile de muncă a funcționarilor decât a celor care produc plus valoare ?
asa e . in polonia nu prea vezi cladiri delirant luminate si renovate, dar plicul de salam e 5 lei si cel de branza 3 lei, la fel tot ce tine de alimente si alte necesare.
dar , cu bani publici e bine sa faci cladiri publice pentru comisioane serioase, cam tot ce se construieste pe aici pe bani publici e triplu , fata de cat ar construi un privat. largind infrastructura publica, deisgur ca trebuie angajati mai multi, si asa usor usor, intram in faza de …rusia