Secretarii de stat din Ministerul Educației vor pleca de joi, 8 aprilie 2021, timp de trei săptămâni, în fiecare județ din țară pentru a promova vaccinarea în rândul personalului din învățământ și a testării. Anunțul a fost făcut marți, la Digi 24, de ministrul Sorin Cîmpeanu. El susține că „obiectivul Ministerului este acela de a deschide cât mai grabnic cu prezență fizică absolut toate școlile din România”, în funcție, totuși, de evoluția epidemiologică.
[eadvert]
Inspectoratului Școlar Județean Bihor nu i s-a comunicat, încă, ziua în care secretarii de stat vor fi prezenți la Oradea.
Acțiunea face parte din campania de informare „Vaccinare și testare prin învățare”, care se derulează într-o perioadă în care școlile sunt în vacanță. Din 12 aprilie, elevii din clasele terminale vor desfășura cursuri online, iar pe 29 aprilie ei intră într-o nouă vacanță. Ceilalți copii vor relua cursurile, dacă situația epidemiologică o va permite, în 5 mai.
Ministrul Cîmpeanu a mai anunțat și că a trimis un document către Ministerul Sănătății privind testele rapide, testarea fiind un element important al participării la cursuri.
„Vreau să vă anunț, în premieră, că Ministerul Educației a demarat o campanie care se numește «Vaccinare și testare» pentru învățare”, o campanie care are parteneri sindicatele din educație, Consiliul Național al Elevilor și Federația Asociațiilor de Părinți. În cadrul acesteia, cei cinci secretari de stat din Ministerul Educației vor fi prezenți în fiecare județ, un nucleu mic cu prezență fizică format din conducerea inspectoratelor, autorităților locale, inspectoratul urmând a asigura participarea online a tuturor conducerilor școlilor și grădinițelor din județul unde secretarii vor fi prezenți”, a declarat ministrul Cîmpeanu la Digi 24.
Acesta a precizat că programul se derulează cu sprijinul Ministerului Sănătății. Astfel, personalul cu competențe medicale va explica necesitatea și importanța testării în școli, la fel cum și importanța și necesitatea vaccinării. Medicii vor intra online, ei fiind asigurați de universitățile de medicină și farmacie. Secretarii de stat vor aborda și alte subiecte, precum: modul de organizare a învățământului remedial, orele de recuperare, dar și problemele specifice fiecărui județ în parte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!