Oamenii, care și-au pus viața în pericol au apreciat disponibilitatea parlamentarului de a încerca să găsească o soluție la faptul că nu au mai primit permis de exploatare a calcarului.
„Nu înțeleg cum până acum nu a interesat pe nimeni. Mai grav decât greva foamei putea fi doar să ne dăm foc !”, a spus un miner.
„Trebuie să fim conștienți că nu ne putem distruge numai fiindcă nu avem încredere în niște oameni pe care nu-i schimbăm noi”, a încercat directorul Maria Trip să-i convingă pe oameni să renunțe la greva foamei. „ Cu ce ajuți cauza dacă te distrugi, Maria?”, a spus directorul . Inițial mulți dintre mineri au spus că dacă merg acasă și nu mai au locuri de muncă nu își ajută familii.
[eadvert]
„Trebuie să fiți încrezători că noi și cei care conduc această societate facem tot posibilul să deblocăm situația .Atât eu, cât și domnul Balaj, domnul consilier Boca și domnul prefect vom merge până în pânzele albe să deblocăm situația. Am văzut că oarecum am ajuns la un numitor comun cu cei de la Ministerul Economiei, au conștientizat că nu le suntem adversari, că nu suntem pe poziții antagonice, ne susțin și ei, ne susține și secretarul general adjunct al Guvernului. Există o procedură. Dosarul e din nou în analiză la ANRM și se va da o soluție și prin intermediul secretarului general adjunct al Guvernului ne va fi comunicat”, a precizat deputatul Kiss Janos.
Minerii de la Băița au protestat aproape o lună.
Oamenii spun că ieșirea din grevă e temporară până luni și că e un gest de apreciere față de cei care au fost deschiși să caute o soluție pentru a putea munci în continuare.
Guvernul cere clarificări ANRM-ului, cu privire la situația de la mina Băița Bihor
Citiți principiile noastre de moderare aici!